Ugniagesiams – karštos dienos: kasdien vis nauji iššūkiai

Ugniagesių kasdienybė nė iš tolo nedvelkia nuobodumu. Kiekvieną dieną gelbėtojų laukia nauji iššūkiai, žmonės patenka į neįtikimiausias situacijas, kurias išspręsti pajėgūs tik specialią įrangą ir ypatingų gebėjimų turintys specialistai.

Gelbėjo ligonius

Sekmadienį Klaipėdoje gelbėtojams du kartus teko brautis į užrakintus namus, kuriuose buvo sveikatos problemų ištikti žmonės.

Apie 15 val. Gedminų gatvės daugiabučio namo antrame aukšte moteris negalėjo pati atrakinti durų, todėl teko kviesti gelbėtojus.

Kito būdo, kaip nupjauti užrakto liežuvėlį, nebuvo. Atidarę duris ugniagesiai vidun įleido policininkus ir medikus.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas moterį išgabeno į gydymo įstaigą. Ugniagesiai, kaip įprasta, padėjo ligonę nunešti iki medikų automobilio.

Tos pačios dienos ryte gelbėtojai turėjo atlikti panašų darbą. Statybininkų prospekte, vieno namo 8-ajame aukšte, gyvena apie 160 kilogramų sveriantis žmogus. Sunegalavęs vyras pats negalėjo nueiti iki lifto. Ugniagesiams teko jį išnešti.

Naikino teršalus

Ir praėjęs šeštadienis ugniagesiams buvo itin darbingas.

Apie 15 val. uostamiesčio gelbėtojams buvo pranešta apie pastebėtus Dangėje teršalus.

Pastaruoju metu panašių pranešimų sulaukiama neretai. Šį kartą tarša pastebėta Joniškės gatvėje, ties 21-uoju namu.

Dėmė buvo maždaug 4 m pločio ir apie 100 m ilgio. Šį kartą gelbėtojai naftos produktų skaidikliu teršalus nupurškė būdami ant kranto. Informacija apie šį atvejį perduota Aplinkos apsaugos agentūrai.

Praėjusią savaitę gelbėtojai ne kartą skubėjo į Dangės žiotis neutralizuoti naftos produktų.

Įsprūdo į vandenį

Apie 20 val. ugniagesiai buvo informuoti apie pagalbos prašymą prie piliavietės. Pasirodo, vyras buvo įsmukęs į uostelio griovį iki juosmens ir pats negalėjo išsikabaroti į krantą.

61 m. vyras tiesiog neatsargiai vaikštinėjo krantu ir nusprūdo į vandenį. Kai gelbėtojai atvažiavo, praeivis nelaimėlį jau buvo ištraukęs.

Sušalęs ir apsibrozdinęs nukentėjusysis skubiai išvežtas į ligoninę.

Jam prireikė pagalbos ir dėl patirto streso.

Gesino liepsną

Tądien Gargžduose degė automobilis. 21.46 val. gelbėtojai išskubėjo į Pušų gatvę, kur rado jau liepsnojantį automobilį "Škoda Roomster".

Gaisras suniokojo mašinos variklio skyrių, išsilydė priekiniai žibintai ir bamperis.

Ugniagesiams pavyko išgelbėti už pusantro metro stovintį kitą automobilį "Mitsubishi Pajero". Ši mašina nukentėjo nedaug, apsilydė jos galinis bamperis. Gaisro priežastis dar neaiški.

Prieš 23 val. ugniagesiams pranešta apie statybininkų vagonėlio gaisrą Vingio gatvėje.

Kai ugniagesiai atvyko į įvykio vietą, pamatė iš vagonėlio rūkstančius dūmus, iš išorės degė elektros laidai. Metalinis apšiltintas vagonėlis apdegė iš vidaus. Apie sužalotus žmones nepranešama.

Tempė iš purvyno

Šeštadienį ugniagesiai buvo priversti gelbėti į keblią situaciją pakliuvusius greitosios medikus ir policininkus.

Prieš 23 val. Akmenės rajone, Stipirkių kaime, sodininkų bendrijoje, prireikė pareigūnų ir medikų pagalbos.

Pirmi atskubėjo pareigūnai. Jų automobilis įklimpo siaurame kelyje.

Netrukus tas pats nutiko ir medikų automobiliui.

Ugniagesiai, panaudoję automobilinę gervę, policininkų ir medikų mašinas ištempė iš purvynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Florijonas

Florijonas portretas
Gerbiu ugniagesius už jų atliekamus gerus darbus, kai tenka ne vien ugnį gesinti, bet ir kitų nelaimių ištiktus gelbėti. Tačiau niekaip negaliu suprasti, už kokias nuodėmes jiems reikia kabarotis į medžius ir iškelti visokius kniaukiančius morčinius katpalaikius? Juk ne jų tai darbas. Yra daug įvairiausių gyvūnų mylėtojų, tegu jie ir rūpinasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių