Ugniagesiams – tikras darbymetis: Kalotėje gaisras sunaikino kioską

Šaltasis metų laikas atneša karštų dienų ugniagesiams. Gaisrai siaubia žmonių būstus, o priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai dažnu atveju priversti konstatuoti, kad dėl nelaimės kaltas pačių gyventojų aplaidus požiūris.

Po pirmadienio nakties Kalotės kaime gyvenantys žmonės buvo be miego. Gervių gatvėje po 2 val. užsiliepsnojo kioskas, kuriame prekiauta maisto produktais.

Kai atskubėjo ugniagesiai, statinys jau degė atvira liepsna.

Vyrai tą naktį susidūrė su keliomis kliūtimis. Pirmiausia kelią pastojo užkardas, gelbėtojams teko gaišti brangų laiką ir nupjauti kliūtį. Taip pat buvo sunku važiuoti siauromis sodų bendrijos gatvėmis, kur sodininkai aukštomis tvoromis yra apsitvėrę tuščius sklypus.

Kita kliūtis, smarkiai apsunkinusi ugniagesių darbą, buvo stiprus vėjas, blaškęs liepsną. Bijota, kad ugnis gali persimesti ant kitų pastatų ir juos taip pat sunaikinti.

Gaisras visiškai sunaikino kioską, išdegė jo vidus, nieko neliko ir iš maisto prekių.

Ugniagesiai apsaugojo vos už metro stovintį mūrinį namą. Tiesa, gaisro kaitra aplydė maždaug 30 kvadratinių metrų plastikinės namo apdailos, suskilo du langai.

Sekmadienio popietę, apie 16 val., Kretingos rajone, Baublių kaime, gaisras kilo daugiabučio namo rūsyje įrengtoje pirtyje.

Atskubėję ugniagesiai išsiaiškino, kad užsidegė medinė sienos apdaila prie kamino bei suodžiai jame. Apdegė dailylentės, jas teko nuardyti. Apdegė apie 10 kvadratinių metrų prieškambario ir koridoriaus medinės apdailos lentelių.

Ugniagesiai pylė vandenį ir ant stogo, taip bandydami jį apsaugoti nuo liepsnų.

Šeštadienį vakare, apie 23 val., Kretingoje, Lubinų gatvėje, liepsnojo sodo namelis. Medinio vieno aukšto pastato išgelbėti nepavyko.

Išdegė visas statinio vidus ir jame buvę baldai bei daiktai. Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Tą pačią dieną stiprokas vėjas Klaipėdoje krėtė išdaigas. Herkaus Manto gatvėje nuo penkiaaukščio namo stogo jis nudrėskė skardą, kilo pavojus, kad ji nukris ir sužalos žmones. Ugniagesiams teko lipti ant stogo. Skardos lakštą pavyko nuimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Aukštos tvoros ne privatumas, o privalumas.. Labai palengvina vagiui ar banditui darbą. Perlipus, per tvorą turtingam atsiskyrėliui lituokliu išgydyti hemorojų ar paprosyti pilvą. Kaimynai netrukdo patarimais.

aš portretas
Į šlagbaumais užtvertas privačias teritorijas nei gaisrininkai nei greitoji pagalba neturėtų važiuoti. Tegul privatumo mėgėjai dvesia savo rezervatuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių