Uostamiesčio alkoholio prekeiviai nepasimoko: šįsyk sulauks solidžių baudų

Naktinio patikrinimo metu pareigūnams įkliuvo du svaigiuosius gėrimus neteisėtai pardavę barmenai. Antrą kartą per trumpą laiką sučiupti pažeidėjai su menka bauda nebeišsisuks.

Kartu su policijos pareigūnais iki vėlumos dirbę Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai stebėjo, kaip uostamiestyje veikiančios parduotuvės-barai laikosi Alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo reikalavimų.

Pareigūnų dėmesio sulaukė septyni naktiniai barai-parduotuvės, dviejuose jų nustatyti pažeidimai.

Priestočio gatvėje ir Šilutės plente esančiuose baruose po 20 val. buvo parduota po penkis butelius alaus išsinešti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, šiose vietose įstatymo nesilaikoma jau ne pirmą kartą, todėl pardavėjų laukia didelės baudos.

"Administracinės nuobaudos bus taikomos bandžiusiems išsinešti alkoholį ir jį pardavusiems asmenims. Priestočio gatvėje pažeidimas fiksuotas apie 21 val., Šilutės plente – 22.20 val. Akivaizdu, kad uostamiesčio baruose-parduotuvėse vis dar nesilaikoma Alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo reikalavimų", – nurodė S.Valiulis.

Šis pažeidimas (alkoholinių gėrimų pardavimas mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietoje nesilaikant licencijoje nurodytų apribojimų), padarytas pakartotinai, pardavėjams užtrauks baudą nuo 780 iki 1 170 eurų.

Atsakomybės neišvengs ir pirkėjai.

Viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas Alkoholio kontrolės įstatyme draudžiamu laiku (pirmadieniais–šeštadieniais – iki 10 val. ir nuo 20 val., o sekmadieniais – iki 10 val. ir nuo 15 val.) atsieis nuo 14 iki 30 eurų bauda.

Už minėtą nusižengimą pirkėjai gali būti įpareigojami dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

Naktinio reido metu surinkta medžiaga bus perduota Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui, kuris, savo ruožtu, įmonių vadovams turėtų taikyti ekonomines sankcijas.

Pareigūnai ir toliau žada kontroliuoti Klaipėdos alkoholio prekybininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojai

gyventojai portretas
Kodėl niekas nebaudžia naktinio baro savininkus Taikos pr.119A-Ten ištisai parduodami alkoholiniai gėrimai išsinešimui.O tada vyksta orgijos prie namų laiptinių.Apskritai tą barą jau seniausiai reikėjo uždaryti.

Sigis

Sigis portretas
Tikrintu Kauna tai ,,Carli pizza,, ar ,,Kadpedele,, rastu dar baisiau bet Kaunui gerai

Anonimas

Anonimas portretas
Gal reiketu alu pardavineti ir veliau,tik kas valanda pridedant po eura uz skardine,o tuos pinigelius skirti gatviu apsvietimui didinti,tai ir nusikaltimu sumazetu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių