Uostamiesčio naktiniame bare – policininkų šou

Du Klaipėdos kriminalistai gali netekti pareigų ir teisės į užtarnautą pensiją po to, kai naktį siautėjo naktiniame bare. Pareigūnai apstumdė ne tik baro savininką, kuris jiems, kaip jis pats įtaria, neįtiko dėl tautybės ir tamsaus gymio, bet lauk ištempė ir užeigos lankytojus.

Du Klaipėdos kriminalistai gali netekti pareigų ir teisės į užtarnautą pensiją po to, kai naktį siautėjo naktiniame bare. Pareigūnai apstumdė ne tik baro savininką, kuris jiems, kaip jis pats įtaria, neįtiko dėl tautybės ir tamsaus gymio, bet lauk ištempė ir užeigos lankytojus.

Nufilmavo siautėjimą

Visa ši istorija gal ir galėjo pasisukti kitaip, jei ne atsitiktinis klaipėdiečio padarytas vaizdo įrašas. Vaikino teigimu, jis įvykius ėmė fiksuoti telefonu po to, kai siautėjančių kriminalistų tramdymui iškviesti patruliai nesikišo į konfliktą.

"Jie nieko nedarė, tik stovėjo ir žiūrėjo. Net mane, pašalinį žmogų, buvo įsodinę į mašiną. Kai tik pradėjau filmuoti, tuomet jie girtus kriminalistus ėmė raminti. Juk akivaizdžiai buvo matyti, kad šie – girti. Aš tokių dalykų nebuvau matęs – kažkokie girti policininkai gali sau leisti tampyti žmones, kitam vaikinui trenkė per veidą, mane stumdė ir šaukė, kad tai jie čia viską valdo. Mus, baro lankytojus, išvadino narkomanais", – pasakojo įvykio liudininkas klaipėdietis, nepanoręs viešinti savo pavardės.

Įvykius filmavo ir baro savininkas 22 metų armėnas Garushas Haroyanas. LCC tarptautinį universitetą baigęs jaunuolis aiškino, kad per 15 metų, kuriuos praleido Lietuvoje, nėra patyręs tokios agresijos savo atžvilgiu.

Įėjo tarsi šokdami

Jaunuolis įtaria, kad kriminalistų įniršio sulaukė dėl tamsaus gymio ir savo tautybės.

Keturiasdešimtmetis Arūnas Liveris su 37-erių kolega Žydrūnu Lečkausku Jūreivių gatvėje esančiame bare pasirodė naktį iš antradienio į trečiadienį. Vyrai alaus panoro šiek tiek po vidurnakčio.

"Jie tą naktį šventė. Įėjo lyg šokdami. Spėju, kad prieš tai buvo kokiame nors naktiniame bare. Vienas jų atsisėdo prie staliuko, kitas stovėjo prie baro ir žiūrėjo į mane įdėmiai. Aš paprašiau susimokėti, nes jie patys pasiėmė alaus butelius iš šaldytuvo. Tačiau niekas taip ir nesumokėjo. Tai iš manęs buvo pareikalauta asmens dokumento ir baro licencijos", – tikino G.Haroyanas.

Vaikinas paklausė, ar čia vyksta patikrinimas ir kokiai organizacijai atstovauja šie baro lankytojai?

"Jie parodė policijos pareigūnų pažymėjimus. Kai prisiartino, pajutau dvokiantį alkoholio kvapą. Supratau, kad jie yra neblaivūs. Tuomet ir pasakiau, jog neblaiviems pareigūnams aš nieko nerodysiu. Tada ir prasidėjo", – nakties įvykius pasakojo baro savininkas.

Prie lietuvaitės nebūtų kabinęsi?

Poskyrio tyrėjas ir vyresnysis tyrėjas nesitvardė – įkaušę policininkai pagrasino, kad tuojau pat uždarys barą. Augaloti vyrai, pašalinių akimis, labiau panėšėjo į reketininkus nei į teisėsaugininkus.

O noras bet kokia kaina įbauginti vos prieš pusmetį dirbti pradėjusio baro savininką iš tiesų primena nusikaltėlių metodus, kai norima įteigti savo viršenybę.

"Keikėsi, stumdėsi, bare tuo metu buvo keturi lankytojai. Jie visi liko pašiurpę. Tą naktį aš bare dirbau vienas. Kažin ar jie būtų kabinėjęsi, jei prie baro būtų stovėjusi jauna lietuvaitė?" – svarstė armėnas.

Kriminalistai baro savininko pareikalavo pateikti ne tik asmens dokumentus ir baro licenciją, pareikalavo ir jaunuolio leidimo gyventi Lietuvoje.

Tačiau to neužteko, konfliktas vystėsi toliau. Tuomet kriminalistai griebėsi sunkiai suvokiamų veiksmų – vyrai ėmė baro klientus stumti į lauką.

A.Liveris ir Ž.Lečkauskas privertė savininką užrakinti barą ir eiti su jais.

"Jie mane už abiejų rankų ištempė į lauką ir ėmė vestis į tamsą. Išsigandau, maniau, vedasi sumušti. Aš ir paklausiau: ką darys? O jie tik šypsojosi. Visą tą laiką grasino – aiškino, kad aš nebedirbsiu, kad lieps benamiams padegti mano barą. Esą niekas nesužinos, kas čia padegė, ir niekas nepaliudys. Neva atvažiuos penki ekipažai ir suniokos visą barą – išdaužys viską ir sulaužys", – pasakojo G.Haroyanas.

Dokumentas kažkur dingo

Savininkas spėjo užfiksuoti įvykius baro viduje, tačiau kaip buvo tempiamas už abiejų rankų į lauką, nespėjo nufilmuoti.

Po viso šio naktinio pasistumdymo policijos patrulius nusprendė iškviesti niekuo dėtas baro lankytojas. Vaikinas tikino, kad jam trūko kantrybė matant tokią savivalę.

Raminti kolegų atvyko Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio patruliai. Tačiau kriminalistai taip lengvai nepasidavė. Žodžių virtinė ir toliau skambėjo ant baro laiptų, vyrai konfliktavo su atvykusiais patruliais ir nepanoro paklusti kolegų reikalavimams.

"Mano manymu, atvykę patruliai nesikišo ir gali būti, kad viskas būtų buvę užglaistyta. Nors gal patruliai ir pagalvojo, kad čia kažkokia operacija vyksta. Girti kriminalistai lauke man kraustė kišenes ir dėjo mano daiktus ant mašinos, o patruliai tik stovėjo ir žiūrėjo. Jiems nekilo minčių sulaikyti kolegas, juk jie buvo neblaivūs. Kai tik tokį policijos darbą pradėjo filmuoti baro lankytojai, patruliai ėmėsi veiksmų", – prisiminė baro savininkas.

Patruliai G.Haroyanui pasiūlė važiuoti į policijos komisariatą.

"Paaiškėjo, kad girti kriminalistai pametė mano asmens dokumentą. Jie juk pareikalavo jo, po to paėmė ir pasakė: tam, kad nepabėgčiau. Kai atvyko patruliai, paaiškėjo, jog dokumentas kažkur dingo", – pasakojo armėnas.

G.Haroyanas šiuose įvykiuose įžvelgia diskriminaciją dėl tautybės.

"Manyčiau, tokio pykčio ir agresijos nebūtų sulaukęs koks nors lietuvis baro savininkas", – pastebėjo G.Haroyanas.

Mėgino bėgti

Paaiškėjo, kad girti kriminalistai įžeidinėjo ne tik niekuo dėtus klaipėdiečius, bet ir patrulius.

Jiems po nosimis taip pat buvo kišami tarnybiniai pažymėjimai. O sulaikomi pareigūnai grasino visa kriminaline policija bei atleisti patrulius iš tarnybos.

Šiaip taip patruliams pavyko sutramdyti du vyrus. Jie buvo nugabenti į ligoninę nustatyti girtumo. A.Liveriui nustatytas 1,82, o Ž.Lečkauskui – 1,39 promilės girtumas.

Dėl protokolo surašymo abu kriminalistai buvo atvežti į komisariatą.

Tačiau įkaušę veikėjai ir toliau nerimo. A.Liveris trenkė alkūne į krūtinę tarnybos metu uniformuotam Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio patruliui, kuris dėl krūtinės sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Kol buvo pildomi dokumentai, A.Liveris net mėgino pasišalinti iš laikino sulaikymo patalpų.

Po apklausos abu ereliai vis dėlto buvo išleisti į namus.

Neoficialiomis žiniomis, vienas pareigūnų buvo ką tik sugrįžęs iš atostogų. Galbūt taip vyras atšventė pirmąją darbo dieną.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Imuniteto skyrius pradėjo tyrimą. Kriminalistams gali būti pateikti kaltinimai dėl įgaliojimų viršijimo. Pranešama, kad pareigūnai konflikto metu tarnybinių ginklų neturėjo.

Gali netekti pensijos

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis ne vienerius metus dirbo su šiais pareigūnais ir tikino sunkiai suvokiantis tokį kolegų elgesį.

"Visi mes čia nustebę. Blaiviam atrodo viskas vienaip. Gal girtam kitaip šviečia pakaušis? Nebuvo jie pirmūnai, tačiau paskirtas užduotis atlikdavo. Kai reikėdavo, dirbdavo ir naktimis. Vienas buvo ištarnavęs per 20, kitas – 18,5 metų. Iki pensijos liko ne tiek jau daug. Dabar gali grėsti netekti teisės į pensiją", – kalbėjo G.Mačiulaitis.

Dėl alkoholio vartojimo abu pareigūnai priekaištų nebuvo sulaukę.

Tarnyboje abu jie buvo vertinami neblogai, nuobaudų neturėjo. Tik vienas jų buvo sulaukęs pastabų.

Ž.Lečkauskas buvo ir pasižymėjęs tarnyboje. Kriminalistas sulaukė padėkos net iš Klaipėdos valdžios už tai, kad padėjo sulaikyti mieste siautėjusius grafitininkus.

Šis pareigūnas pagyrų sulaukė ir už išgelbėtą pensininkę, kuri pasiklydo Lietuvos ir Latvijos pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Vyt tuos stribus per 24 valandas. Policija neturėjo autoriteto, dabar jau palaidojo. Moka tik gražiai apie Mentus kurti d.filmus. Prisiminkit kaip neseniai kankino po savo automašina sudarkytą deginantį nestojusį motociklininką. Kaip pilietiškiems žmonėms neleido jo išlaisvinti, kaukė deginamas nuo duslintuvo.Policininkė dar netgi įsėdo į mašiną, kad labiau prispaustų. Tai ne policininkai, o stribai. Štai ką reiškia Sauliaus Skvernelio duotas ženklas: kursiu policinę valstybę. Dabar jau nebežada. Mano tel. 8 662 33770.

to jureivis

to jureivis portretas
Pensininkas(Jureivis) lieja tulžį, nes jo gyvenimas nieko vertas... kas jam belieka? komentarai...

Zigmas

Zigmas portretas
Jureivis, nepyk, bet tu esi durnas žmogus.. :)
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių