Uostamiesčio kriminalistų akiratyje – keturi vyrai: gąsdino ir grasino dėl esą prasto mašinų remonto

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl savavaldžiavimo, kai reikalauta pinigų už neva neatliktus ir nekokybiškai atliktus automobilių remonto darbus bei negrąžintas automobilių detales.

Kaip penktadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Klaipėdos rajone gyvenančio nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl iš jo reikalaujamų pinigų.

2020 metų lapkričio viduryje Klaipėdoje, Dubysos gatvėje, policijos pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus penkis asmenis, vienas iš jų – Latvijos pilietis. Pastarojo asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas vėliau buvo nutrauktas.

Įtariama, kad minėti keturi (18-os, 20-ties, 22-ejų bei 39 metų) bendrininkai, grasindami susidorojimu bei panaudodami kitokią psichinę prievartą, reikalavo iš nukentėjusiojo pakankamai didelės sumos už neva neatliktus ir nekokybiškai atliktus automobilių remonto darbus bei negrąžintas automobilių detales.

Du įtariamieji teisėsaugai jau buvo žinomi. 39 metų Klaipėdos rajono gyventojas, šiuo metu nedirbantis, anksčiau teistas dėl disponavimo pornografinio turinio dalykais. 2020 metais jam taip pat buvo pateiktas įtarimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Kitam – 18 metų niekur nedirbančiam Mažeikių gyventojui 2019 metais buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau dviem iš jų (20-ties ir 22-ejų metų) skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kitiems įtariamiesiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir pareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiajam, baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
39-eriu metu drochila ir trys vaikai, vo cia tai banda :DD

NUOMONE

NUOMONE portretas
Bespridielscikai ,i gaidyna srocnai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių