Uostamiesčio politiko šeimoje – skaudi netektis: brolis nužudytas Norvegijoje

Lietuvių likimai išvykus uždarbiauti į užsienį – ne vienodi. Liūdna žinia sekmadienį pasiekė Klaipėdos miesto tarybos narį Edmundą Kvederį – Norvegijoje nužudytas jo brolis Vladas.

„Situacija liūdnesnė, nei galėtų būti todėl, kad brolis ne tiesiog mirė, o buvo nužudytas. Vietos policija veikė labai operatyviai sulaikė pagrindinį įtariamąjį. Todėl labai tikiuosi, kad teisingumas bus toks, koks turi būti. Policija mus informavo, viską aiškiai išdėstė. Atliekamas tyrimas. Įtariamasis kaltę neigia, jis yra atvykęs į Norvegiją iš Lenkijos. Policija pasakė tieks, kiek gali pasakyti, mus patikino, kad informuos, kai tik galės. Kol kas smulkesnių detalių nežinome. Faktas, kad įtariamasis suimtas ilgesniam laikui“, – pasakojo uostamiesčio politikas.

Ar nužudytasis pažinojo įtariamą lenką, ar juos kas nors siejo ir kaip įvyko žmogžudystė, artimieji kol kas nežino. Policininkai pranešė manantys, kad savaitės gale galės giminaičiams pateikti daugiau įvykio detalių.

Kol kas nežinoma, kada artimieji galės velionį palaidoti, tai priklausys nuo tyrėjų.

E.Kvederio brolis Norvegijoje uždarbiavo statybų sektoriuje. 1963 metais gimęs vyras į šią šalį buvo išvykęs su žmona, pinigų reikėjo išlaikyti Lietuvoje studijuojantį sūnų.

Brolio netekęs vyras liūdnai konstatavo, kad brolio istorija – viena iš daugybės kitų darbo emigrantų.

„Sveikata jam leido darbuotis statybose. Tai – visiškai beprasmė, nelogiška mirtis. Jaučiame policijos profesionalumą ir guodžia mintis, kad norvegai skiria tokio pobūdžio nusikaltimams ypatingą dėmesį. Tai – pirma mūsų netektis ir dar tokia skaudi. Daug tokių įvykių nutinka mūsų tautiečiams emigracijoje, tik tiek, kad, kol paties nepaliečia, nelabai ir domiesi. Bet oficialūs pranešimai rodo, kad visokių situacijų atsitinka kasmet“, – kabėjo brolio netekęs E.Kvederis.

Nužudytasis V.Kvederis buvo vienas septynių šeimos vaikų, užaugo šeši broliai ir sesuo.

Kvederiai kilę iš Šilalės rajono, iki išvykdamas į užsienį V.Kvederis ten ir gyveno. Todėl trečiadienį vakare Šilalės bažnyčioje už velionį bus aukojamos šventos mišios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buuuiii

Buuuiii portretas
Sveiki visi man tai yra idomiausia tai jog nuzudytas yra politiko brolis nejau toks brolis ubagas jog kiti asmenys praso pinigu jog pargabenti kuna kas cia per nesamones

Nu nu

Nu nu portretas
Statybu sektorius ;). Stalius sakytu, ka cia slepia?

Važiavo dirbti, deja...

Važiavo dirbti, deja... portretas
Užuojauta. Stiprybės velionio žmonai, vaikui...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių