Uostamiesčio ugniagesiams nuobodžiauti neteko

Ugniagesiams tenka ne tik kovoti su ugnimi, bet ir gelbėti į keblias situacijas patekusius žmones. Savaitgaliais jiems darbų nė kiek ne mažiau nei darbo dienomis.

Viename bute kilęs gaisras sukėlė daug problemų visiems laiptinės gyventojams.

Vėlų penktadienio vakarą Klaipėdos gelbėtojai iš dūmų apimto devynių aukštų Debreceno gatvės 59-ojo namo išvedė dešimt žmonių, du buvo vaikai, trys moterys ir penki vyrai.

Apie 22.30 val. gaisras kilo vieno buto virtuvėje.

Ugniagesiai įsiveržė į degantį butą ir išgelbėjo sąmonės dar nepraradusį šeimininką. Vyras buvo apsinuodijęs dūmais, greitosios medicinos pagalbos medikai jį išgabeno į ligoninę.

Gaisro metu aprūko visas butas, išdegė virtuvė, liepsna sunaikino joje buvusius daiktus.

Tą pačią dieną Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai iš valties atliko žvalgomuosius darbus trijuose M.Oginskio parko tvenkiniuose. Ieškota be žinios dingusio vyro. Jo brolis kažkodėl pagalvojo, kad brolis galėjo nuskęsti.

Policijos pareigūnai kol kas neturi už ko užsikabinti ieškant dingusiojo, todėl paieškomis parko tvenkiniuose atmesta viena versija. Kūno vandens telkiniuose aptikti nepavyko.

Šeštadienį Klaipėdos ugniagesiams du kartus teko kopti automobilinėmis kopėčiomis iki penktojo aukšto.

Vidurdienį Rambyno gatvėje gelbėtojas pasiekė buto langą, kuriame buvo pasiligojęs žmogus.

Ugniagesys atidarė langą ir įlipęs į vidų įleido medikus. Medikai apžiūrėjo ligonį ir išgabeno jį į ligoninę. Gelbėtojams teko pagelbėti žmogų nunešti iki greitosios automobilio.

Tos pačios dienos vakare panašią misiją gelbėtojai atliko ir Debreceno gatvėje. Langą ugniagesiams teko atidaryti laužtuvu.

Viduje ugniagesys rado mirusį vyrą. Įleisti medikai ir policininkai atliko formalumus.

Sekmadienį Šilutės ugniagesiai skubėjo į Pervažos gatvę, kur ant geležinkelio bėgių buvo įstrigęs automobilis "Ford Mondeo".

Mašina iš vietos pajudėjo tik tada, kai lynu buvo prikabinta prie sunkiasvorio ugniagesių automobilio ir patraukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių