Uostamiestyje iš jūros teko traukti ekstremalus

Pastarosiomis dienomis uostamiesčio paplūdimiuose budintiems gelbėtojams darbo nestinga. Savaitės pabaigoje teko gelbėti iš jūros grįžti nebepajėgusius ekstremalaus sporto mėgėjus. Laimei, jų gyvybes išsaugoti pavyko. Gelbėtojai pastebi, kad kasdien būriai žmonių rizikuoja savo gyvybėmis ir brenda į šiuo metu labai pavojingą jūrą. Kai kurie „drąsuoliai“ kartu pasiima ir vaikus.

Gelbėjo du vyrus

Nors šiomis dienomis pajūryje šiluma nelepina, tačiau uostamiesčio paplūdimiuose budintiems gelbėtojams – tikras darbymetis. Šią savaitę būta ir gelbėjimo operacijų.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad ketvirtadienį apie 20.30 val. Giruliuose į pagalbą teko skubėti iš jūros grįžti nebepajėgusius ekstremalaus sporto mėgėjus.

„Jie iš pradžių plaukiojo baidarėmis. Atrodė, kad viskas gerai – jie vilkėjo specialius kostiumus ir gelbėjimo liemenes. Tačiau vėliau nusprendė išbandyti aštuonvietę lentą. Apsivertė ir du liko jūroje“, – dėstė A.Siakki.

Neįvertino savo jėgų

Nors dviems jūroje likusiems vyrams parsigauti į krantą dar bandė padėti kiti netoliese buvę ekstremalaus sporto mylėtojai, tačiau to padaryti nepavyko. Į krantą nelaimėliai grįžo tik nedelsiant atskubėjus gelbėtojams.

Laimei, gelbėjimo operacija pavyko sėkmingai, vyrai nenukentėjo.

„Mes turime ekstremalaus sporto mėgėjų. Plaukioja ir jėgos aitvarais ir baidarėmis kai būna bangavimas. Tačiau šįkart, veikiausiai, neįvertino savo jėgų, nes bangavimas siekė iki keturių balų“, – teigė A.Siakki.

Nepaiso įspėjimų

Pašnekovas pastebėjo, kad gelbėtojai kasdien susiduria su savo gyvybe rizikuojančiais poilsiautojais.

Prie jūros atvykusieji į jūrą brenda nepaisydami juos įspėjančių ženklų ir iškeltos raudonos vėliavos.

„Vandens temperatūra dabar siekia apie 17 lapsnių. Į vandenį puola net suaugę žmonės su savo 6–7 metų amžiaus vaikais“, – pasakojo „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
del lengvabudisko poelgio poilsiautoju gelbetojai irgi rizikuoja gyvybe....bausti reiketu ziauriai uz taisykliu nepaisymo...

Giruliai

Giruliai portretas
Ekskremalai jie tikri.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių