KLASCO siaubę ugnies liežuviai jau pažaboti

Sekmadienio pavakarę šiaurinė miesto dalis skendėjo dūmuose. Liepsnojo Klaipėdos jūrų kompanijos angare esanti transportavimo linija. Virstantys juodi dūmų kamuoliai privertė ne juokais sunerimti klaipėdiečius. Nors gaisras jau užgesintas, ugniagesiai iš įvykio vietos trauktis neskuba.

Liudininkų teigimu, gaisras kilo bendrovės KLASCO teritorijoje esančiuose sandėliuose.

Atvira liepsna degė bokštelis, dūmuose skendo visa teritorija.

Gaisrui gesinti buvo sutelktos didžiulės ugniagesių gelbėtojų pajėgos.

Į įvykio vietą taip pat skubėjo ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Dienraščio skaitytojos Sandros nuotr.

Dėl ko užsiliepsnojo pastatas, kol kas dar nežinoma.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Informacija apie kilusį gaisrą socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė dalintis klaipėdiečiai.

Žmonės nuogąstavo dėl savo saugumo ir žalos aplinkai.

„Nepavydžiu netoliese gyvenantiems žmonėms. Visas kvartalas dūmuose. Kokia žala sveikatai ir gamtai!“, – nuogąstavo klaipėdiečiai.

Sužinojęs apie incidentą miesto meras Vytautas Grubliauskas išskubėjo į įvykio vietą.

„Uoste – gaisras!!! KLASCO teritorijoje jau atvira liepsna dega viename iš grūdų angarų dideliame aukštyje esanti „galerija“ – transportavimo linija. Sutelkti 2 PGT keltuvai bei 4 autocisternos!!! Kol kas gaisras dar nelokalizuotas ir kokios konkrečiai medžiagos dega dar neaišku. Vykstu į vietą, daugiau informacijos – šiek tiek vėliau.

Susiskambinau su PGT vadovu M. Garbeniu ir KLASCO direktoriumi V. Kaunu. Situacija dabar jau, panašu, kad pradedama valdyti, nes keltuvai užkėlė gelbėtojus bei reikiamą techniką, tad tikėtina, kad gaisrą pavyks lokalizuoti. Gerai, kad vėjo kryptis yra nuo KLASCO cisternų į priešingą pusę, bet sutelktos nemenkos gelbėtojų pajėgos bei technika, o visą operaciją koordinuoja labai patyręs tokio pobūdžio operacijų specialistas, tai irgi gera žinia. Kai informacijos žinosiu daugiau, pasidalinsiu nedelsiant“, – žinia socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi meras.

Panašu, jog įsiliepsnojusius liepsnos liežuvius suvaldyti pavyko.

Šiuo metu tikrinama, ar ugnis neišplito.

„Juodi dūmai, kurie labai grėsmingai atrodė pradžioje, panašu, kad preliminariais duomenimis – tai buvo guminė transporterio juosta, tačiau viską tiksliai įvardins kruopštus ir atsakingas tyrimas – kaip ne kaip, šalia tos teritorijos klaipėdiečiai, Švyturio g. gyventojai, o jų saugumas – tai ir yra visų svarbiausia!!!“, – rašė meras

Nors gaisras jau užgesintas, ugniagesiai vis dar pluša įvykio vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geležinkeliai

Geležinkeliai portretas
Manau, kad čia eina smarvė iš geležinkelio stoties, ten tikriausiai benzovežius vėdina, nes tam rajone nepakenčiamas kvapelis, einantis link miesto centro ir šiaurinės dalies.

ir vel smarve

ir vel smarve portretas
Gražus rytas, bet ir riebi smarvė. Septintą ryto, vėjas iš šiaurės ir Klaipėdos centras prie Mažvydo alėjos visas prasmirdęs naftos tvaiku. Jau vemt verčia, niekas negali sutvarkyt tų pastovių ir nesibaigiančių smirdilų.

klr.

klr. portretas
Horror scenarius jau čia
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių