Pereiti į pagrindinį turinį

Už grupinį seksą su nepilnametėmis – byla

2015-11-26 10:21

Prieš metus kilęs skandalas dėl nepilnamečių Švėkšnos ugdymo centro „Diemedis“ auklėtinių pardavinėjimo prostitucijai baigėsi baudžiamąją byla. Į teisiamųjų suolą sės 8 kaltinamieji, tarp kurių keturi vyrai, už pinigus tenkinę lytinę aistrą ir keturios merginos, pardavinėjusios savo drauges.

Shutterstock nuotr.

Prieš metus kilęs skandalas dėl nepilnamečių Švėkšnos ugdymo centro „Diemedis“ auklėtinių pardavinėjimo prostitucijai baigėsi baudžiamąją byla. Į teisiamųjų suolą sės 8 kaltinamieji, tarp kurių keturi vyrai, už pinigus tenkinę lytinę aistrą ir keturios merginos, pardavinėjusios savo drauges.

Policijoje – 100 pareiškimų

Kas iš tiesų vyksta Švėkšnos miestelyje įsikūrusiame ugdymo centre paaiškėjo tik tuomet, kai tyrimo ėmėsi Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Nors ugdymo centro vadovybė 100 kartų kreipėsi į Šilutės policiją, ikiteisminiai tyrimai nebuvo pradėti.

„Bent aš pats skaičiau 100 pareiškimų dėl nepilnamečių pabėgimo iš ugdymo centro. Spėjama, kad merginos pabėgdavo iš centro, kad galėtų teikti lytines paslaugas“, – tikino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Prokurorų manymu, dalis sprendimų dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą yra pagrįsti. Tačiau sujungus kitą dalį ugdymo centro vadovybės pareiškimų, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gana plačia apimtimi.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad per trejus metus buvo padaryti mažiausiai 36 nusikalstamos veikos epizodai. Iš jų 33 atvejai yra susiję su seksu. 3 epizodai užfiksuoti dėl nepilnamečių girdymo alkoholiu.

Ikiteisminis tyrimas dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnamečiu asmeniu, dėl vaiko pirkimo ir pradavimo, dėl nepilnamečio nugirdymo, seksualinio išnaudojimo, pelnymosi iš nepilnamečio asmens prostitucijos yra baigtas ir byla netrukus bus perduota teismui.

Siūlė grupinį seksą

Tyrimo metu paaiškėjo, kad tris metus ugdymo cento „Diemedis“  auklėtinės,  nevaržomai pardavinėjo savo bendraamžes.

„Nepilnamečių paslaugomis naudojosi policijai žinomi vyrai. Jie anksčiau buvo teisti. Tačiau šie teistumai nėra susikę su šios kategorijos byla. Spėjama, kad vyrų buvo ir daugiau. Tyrimo metu nustatyta, kad buvo pelnomasi iš šešių nepilnamečių. Jos byloje pripažintos nukentėjusiomis“, – tikino prokuroras.

Sąvadautojos klientų surasdavo internetiniuose puslapiuose, pažinčių portaluose ir televizijos kanaluose. Vėliau SMS žinutėse jos klientams nurodydavo vietas, kur šie susitiks su jų nepilnametėmis draugėmis. Jos pačios patalpindavo skelbimus, kad merginos gali suteikti seksualines paslaugas.

„Taip pat buvo pažymima, kad seksualines paslauga gali teikti ne tik viena mergina, bet iš karto kelios, vienu metu. Skelbimuose nebuvo nurodoma, kad merginos yra nepilnametės. Tačiau beveik visais atvejais vyrai žinojo, kad merginos yra nepilnametės. Jos pačios jiems sakė kiek joms yra metų – nuo 14 iki 17 metų“, – akcentavo R.Ušinskas.

Vyrai, atvažiavę pasiimti šių merginų, su jomis susitikdavo Švėkšnos miestelyje. Kelis kartus susitikta šalia Švėkšnos esančiame kaime.

Mokėjo nuo 15 iki 60 eurų

Už seksą su nepilnametėmis vyrai mokėjo nuo 15 iki 60 eurų. „Taip pat buvo atsiskaitinėjama maisto produktais, alkoholiniais gėrimais, cigaretėmis. Tai priklausė nuo susitarimo. Tačiau visas

uždarbis buvo perduodamas sąvadautojoms. Pinigus sąvadautojos naudojo savo ir išnaudojamų merginų reikmėms. Buvo perkami maistas, alkoholis, cigaretės, mobiliojo ryšio kortelės“, – pasakojo prokuroras.

Vyrai nepilnametes dažniausiai pirkdavo oraliniam seksui, tačiau natūralus seksas taip pat būdavo.  Visi jie yra Klaipėdos regiono gyventojai, nevedę, nuo 30 iki 53 metų.

30-ies M. K. ir 36-erių M. G. kaltę, dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnametėmis už tai duodant pinigų, pripažino iš dalies. O 53-ejų R. F. ir 39-erių A. S. teigia savo lytinės aistros su nepilnametėmis netenkinę.

Sąvadautojos buvo ne ką vyresnės už pačias sekso verges. Nusikaltimo padarymo meti jų amžius svyravo nuo 15 iki 17.

Šios merginos savo aukų nemušė, joms negrasino. Už pinigus su vyrais miegojusios merginos norėjo įsiteikti ugdymo centre kartu gyvenusioms merginoms, siekė jų draugystės.

Nukentėjusios merginos gyveno tam tikroje socialinėje aplinkoje. Tačiau joms pasireiškė pseudo branda. Nepilnametis asmuo nori kuo greičiau suaugti, nori prisiimti suaugusiųjų vaidmenis, neretai pradeda vartoti alkoholį, narkotines medžiagas. Nukentėjusios mergino norėjo pritapti,

nenorėjo, kad jas atstumtų, o siekė draugystės su sąvadautojomis. Dalis merginų turi elgesio sutrikimų. Jos neturėjo pasirinkimo kitaip elgtis“, – aiškino R.Ušinskas.

Pradėjusi ikiteisminį tyrimą, nukentėjusias mergina steko perkelti į kitas ugdymo įstaigas. Sąvadavimu užsiiminėjusioms merginoms taip pat buvo surasti kiti namai. Kai kurios sulaukė pilnametystės ir gyvena savarankiškai.

Gresia iki 15 metų

Už lytinės aistros tenkinimą su nepilnamečiu asmeniu gresia iki 5 metų laisvės atėmimas. Už vaiko pirkimą ir pardavimą baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

Tas, kas šią veiką padarė dviem ar daugiau vaikų arba dalyvavo organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Už vaiko įtraukimą girtauti baudžiama areštu, laisvės apribojimu arba bauda. Už pelnymąsi iš kito nepilnamečio asmens prostitucijos baudžiama nuo trijų iki 10 metų.

Tačiau sąvadavimu užsiiminėjusių nepilnamečių merginų atsakomybės klausimą spręs teismas. Dėl jauno amžiaus merginoms bausmė gali būti sumažinta net per pus nuo minimalios bausmės dydžio.

Iš keturių, dėl pelnymosi iš nepilnamečių asmenų prostitucijos, kaltinamų merginų, tik viena savo kaltę pripažino iš dalies, visos kitos teigia, kad bendraamžių niekam nesiūlė ir jokių pinigų negavo, esą merginos jas šmeižia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų