Už kvaišalų platinimą klaipėdietis kalės 12 metų

  • Teksto dydis:

Kaltinimas dėl sunkaus nusikaltimo pareikštas 12 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais jau atliekančiam klaipėdiečiui.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (toliau - Klaipėdos aps. VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (toliau - ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti.

Kaltinimas dėl sunkaus nusikaltimo pareikštas 12 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais jau atliekančiam klaipėdiečiui.

2010 m. pabaigoje Klaipėdos aps. VPK ONTB užbaigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė kaltinamajam aktui surašyti baudžiamąją bylą, kurioje su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis susijęs vyras kaltintas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Įtariamasis sulaikytas 2010 m. spalio mėn. naktį Raseinių rajone esančioje degalinėje. Jo naudojamo automobilio apžiūros metu Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai aptiko apie pusę kilogramo heroino ir per 800 gramų kanapių ir jų dalių.

Be to, sulaikytasis buvo kaltintas ir heroino platinimu labai dideliais kiekiais.

Klaipėdos apygardos teismas išteisino kaltinamąjį dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais ir už kanapių laikymą be tikslo jas platinti paskyrė jam 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šį nuosprendį apeliacine tvarka apskundė valstybinį kaltinimą palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras.

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir nuteisė vyriškį 12 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau nuteistasis pasislėpė.

2013 m. kovo mėn. Klaipėdos aps. VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Asmenų paieškos skyriaus ir Klaipėdos miesto Pirmojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė ieškomą vyriškį viename uostamiesčio viešbutyje. Pas sulaikytąjį aptikta daugiau nei 1,2 kg kvaišalų.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis ar dideliais jų kiekiais turint tikslą jas platinti, arba už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nidos 56

nidos 56 portretas
nesugaunamieji
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių