Už neapykantos kurstymą prieš homoseksualius asmenis skirtas areštas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teismas 25-erių metų uostamiesčio gyventoją pripažino kaltu dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis ir skyrė jam 90 parų arešto bausmę.

Bylos duomenimis, klaipėdietis pernai rugsėjį socialiniame tinkle „Facebook“ po vieno asmens paskyroje viešai patalpinta nuotrauka parašė komentarą, kuriuo niekino žmonių grupę ir jai priklausantį asmenį dėl jų seksualinės orientacijos. Teismas konstatavo, kad savo komentaru nuteistasis skatino susidoroti su kitos seksualinės orientacijos žmonėmis.

Kaip pranešė prokuratūra, nors kaltinamasis savo kaltę dėl neapykantos prieš homoseksualius asmenis kurstymo neigė, aiškindamas, kad savo komentaru jis tik pajuokavo ir ketinimų ką nors paniekinti bei įžeisti neturėjo, tačiau teismas šią kaltinamojo versiją paneigė byloje surinktų įrodymų visuma.

Teismas, atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę ir kitas aplinkybes, balandžio 8 dieną nuosprendžiu konstatavo, kad klaipėdietis padarė nusikalstamą veiką.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Otilija

Otilija portretas
Pirmą kartą paskaičiau komentatorių rašliavą, tiesiog įdomu pasidarė, ir supratau koks žemas mentalitetas tų žmonių rašinėjančių, matyt, yra iš vaikystės labai nuskriausti, kad randa būdą išsikeikti tik rašydami komentarus. Ir be klaidų išmokti parašyti pirmiausiai reikėtų...

Žmogus

Žmogus portretas
Įdomu-KOKIOS pavardės tų ,,teisingu'' teisėjų???? KODĖL neskelbiamos?

Monika

Monika portretas
Pati valdžia kalta, reikia, homoseksualius asmenis, gydyti ir grąžinti juos į normalų gyvenimą. Tuomet niekas nekurstys, bet ir padės. Reikia keisti nuomonę apie juos ir žiūrėti į juos su užuojauta. Bet nereikia leisti, kad jie liptų ant galvos, turi būti ribos.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių