Už nesunkų sveikatos sutrikdymą nuteistam vyrui sugriežtinta bausmė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas tenkino Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Liudmilos Paulienės apeliacinį skundą ir už nesunkų sveikatos sutrikdymą nuteistam vyrui skyrė realią aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė prokuratūra, šiuo nuosprendžiu buvo panaikinta žemesnės instancijos teismo priimto nuosprendžio dalis, kuria bausmės vykdymas Telšių apskrityje gyvenančiam vyrui buvo atidėtas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.

2022 metų spalio 26 dieną Plungės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, juo  kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pripažintas 37-erių Telšių apskrityje gyvenantis vyras.

Bylos duomenimis, nuteistasis sukėlė konfliktą ir per jį panaudojo fizinį smurtą bei sužalojo pažįstamą asmenį. Praeityje ne kartą už įvairius nusikaltimus, įskaitant ir nužudymą, teistas vyras šią nusikalstamą veiką padarė nepraėjus nė dviem mėnesiams po ankstesniu teismo nuosprendžiu paskirtos laisvės apribojimo bausmės atlikimo.

Plungės apylinkės teismas už nesunkų sveikatos sutrikdymą vyrui skyrė laisvės atėmimą aštuoniems mėnesiams, o bausmės vykdymą atidėjo pusantrų metų,  įpareigojant nuteistąjį visą bausmės vykdymo atidėjimo laiką gydytis priklausomybės ligas, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir šešis mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė L. Paulienė su tokiu teismo sprendimu nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui.

Prokurorės vertinimu, teismas, skirdamas bausmės vykdymo atidėjimą, neatsižvelgė į tai, kad nuteistasis praeityje buvo ne kartą teistas už smurtinius nusikaltimus. Prokurorės nuomone, pirmos instancijos teismas galėjo atidžiau įvertinti nuteistojo asmenybės teigiamas ir neigiamas savybes, nusikalstamos veikos padarymo priežastis, jo elgesį po nusikalstamos veikos padarymo, polinkius.

Apeliaciniame skunde prokurorė atkreipė dėmesį ir į tai, jog nuteistajam, nebaigus šios bylos nagrinėjimo teisme, buvo pareikšti įtarimai padarius du nesunkius nusikaltimus – vyras įtariamas savo sutuoktinės sužalojimu ir grasinimu ją nužudyti mažamečių vaikų akivaizdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių