Už paimtus vaikus tėvai reikalauja 120 tūkst. eurų žalos atlyginimo

  • Teksto dydis:

Teismui pateiktas tėvų, iš kurių buvo paimti vaikai, skundas dėl 120 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Spalio 30 dieną Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose gautas pareiškėjų A.K, D. K., A. K., I. K. skundas atsakovei Kretingos rajono savivaldybės administracijai, trečiajam suinteresuotam asmeniui Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ministerijos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriui dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Kaip skelbia teismas, tėvai mano patyrę neturtinę žalą kildina iš neteisėtų veiksmų – neteisėto vaikų paėmimo iš tėvų.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos sprendimais vaikai pernai paimti dėl galimo smurto prieš juos ir laikinai apgyvendinti Kretingos socialinių paslaugų centre.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus birželio 4 dienos įsakymu sprendimai dėl laikinosios globos nustatymo vaikams panaikinti.

Tėvai sako, jog 7 mėnesius niekuo prieš vaikus nenusižengę tėvai buvo priverstinai atskirti nuo mažamečių vaikų, ir tėvai, ir vaikai patyrė gilų sukrėtimą, išgyvenimus, pasekmes jaučia iki šiol.

Teismas dar nuspręs, ar priimti šį skundą.

Po rezonansą visuomenėje sukėlusių atvejų, kuomet iš šeimų paimti vaikai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje spalio pabaigoje sudaryta darbo grupė kartu su tėvų organizacijų atstovais vertinti galimoms vaikų apsaugos sistemos spragoms.

Prie Seimo buvo surengtas protesto mitingas prieš vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarką, įsigaliojusią nuo liepos. Protesto dalyviai su šios pertvarkos įtvirtinimu siejo nuskambėjusius vaikų paėmimo atvejus.

Naujausiais Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo liepos mėnesio iš šeimų, nustačius antrą grėsmės lygį, teismo sprendimu paimti 922 vaikai.

Iš viso vaiko teisių apsaugos specialistai per šį laikotarpį gavo 9,4 tūkst. pranešimų dėl galimų vaiko teisių pažeidimų, iš jų per 4 tūkst. nepasitvirtino.

Pirmasis grėsmės lygis, kai fiksuoti vaiko teisių pažeidimai, bet vaikas lieka šeimoje, teikiant jai pagalbą, nustatytas 4,3 tūkst. atvejų.

Iš viso šiuo metu laikinoji globa šalyje nustatyta 1,8 tūkst. vaikų. Pernai laikinoje globoje esančių vaikų buvo daugiau – 2,5 tūkst., 2016 metais – 2,2 tūkst., 2015 metais – 1,8 tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne iš valstybės biudžeto reikalauti užpadarytą šeimai,vaikams skausmą,o iš žiobienės šakalienės ir jų pakalikų priteisti milijonines sumas,tegul pajaučia ką reiškia tėvų skausmas kaip grobuoniškai atimami vaikai.Koks vaikų skausmas yra,o kiek vaikai patyrė baimės.Visus reikia kaip reikiant pamokyti.

tomas

tomas portretas
Kokie čia (paskutiniai du komentarai) bepročiai teršia ,,Klaipėdą"?

Andrews

Andrews portretas
Geras internetinis verslas iš namų ir užsidirbk tiek daug ... Aš sumokėjau 24658 eurus per pirmąjį mėnesį ir 34765 eurus praėjusį mėnesį iš "Google". , kuris yra neįtikėtinas, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Dėkojame Dievui, kiekvieną dieną man buvo palaiminta šių nurodymų, ir dabar esu mano pareiga mokėti ir dalintis su visais...... =================>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­j­­o­­b­­3­­3.c­­o­­m
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių