Už šuns sudraskytą stirną – tūkstantinė bauda šeimininkams

Klaipėdos aplinkosaugininkai išaiškino, kaip galėjo būti sudraskyta vaikinga stirna – miške šį gyvūną užpuolė paleistas šuo.

Aplinkos apsaugos departamentas įspėja, kad paleisti šunį be antsnukio griežtai draudžiama. Klaipėdos aplinkosaugininkai aptiko šuns sudraskytą stirną.

Šuns savininkams gresia bauda iki 90 eurų ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą – per 3,5 tūkst. eurų.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone retriveris pamiškėje sudraskė stirną ir pabėgo.

Atvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai nustatė, kad sudraskyta stirna buvo vaikinga. Sekant šuns pėdsakais, rastas ir pririštas pranešėjo apibūdintas šuo. Šeimininkai patvirtino, kad šunį buvo paleidę palakstyti.

Šuns šeimininkams, be 90 eurų siekiančios baudos, teks atlyginti ir 3 509 eurų žalą laukinei gyvūnijai.

„Šiuo metu dėl žvarbių oro sąlygų laukiniai gyvūnai, ieškodami ėdesio, eina arčiau gyvenviečių, tad nuošalių sodybų gyventojai turėtų pasirūpinti, kad namus saugantys augintiniai nepridarytų žalos“, – teigė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Labai šaunu,tikrai reikia bausti tūkstančiais,ypač,jei tai ne sudraskytas vaikas ar žmogus,tada pakaks ir kelių šimtukų,nes joks įstatymas mūsų negina taip,kaip gyvūnų

Chi

Chi portretas
Pritariu Almai, Sąjūdžio parke laksto palaidi šunys, kiti veršio didumo.., o savininkai plepa susitikę ir jų nežiūri.. Apie antsnukius jiems net nekalbu- nemačiau nė vieno šuns su antsnukiu. Man vaikštant atšniokštė, atlekavo du šunys ir tiesiai į mane.. sukosi apie kojas.., sustingau iš baimės, o jie, tipo, tik žaidė.. baisu su vaikučiu išeiti..

pensininkė

pensininkė portretas
o kai šunys vaikus ar žmones apkandžioja tai tūkstančių nėra, gyvūnai kaip dievai o -monės atmatos , o atėjo laikai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių