V. Laukys: bus vertinama ir „Grigeo“ padaryta žala, ir vietos aplinkosaugininkai

Aplinkos apsaugos departamentas penktadienį dėl taršos nuotekomis pradėjo „Grigeo Klaipėdos“ neplaninį patikrinimą, taip pat bus vertinama, ar tinkamai darbą atliko vietos aplinkosaugininkai.

Incidento vietoje penktadienį apsilankęs Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys teigė, jog iki šiol aplinkosaugininkai neturėjo duomenų, kurie būtų kėlę įtarimų dėl įmonės veiklos.

„Iki šiol vyko patikrinimai, buvo žiūrima, kaip vykdoma veikla pagal įmonei išduotą leidimą, ir kažkokių pažeidimų, kurie dabar fiksuoti, dėl galimai nelegalaus išleidimo, iki šiol dokumentaliai nebuvo žinoma“, – kalbėjo V. Laukys.

„Mano galva, tas veiksmas, kas dabar nustatyta, yra neteisėtas, ir būtent tyrimo metu, kartu su ikiteisminio tyrimo pareigūnais, bus aiškinamasi šitos aplinkybės, nustatyta žala aplinkai“, – teigė departamento vadovas.

Iki šiol vyko patikrinimai, buvo žiūrima, kaip vykdoma veikla pagal įmonei išduotą leidimą.

Klausiamas, ar bus įvertinti vietos aplinkosaugininkų veiksmai, V. Laukys patvirtino, jog pradėtas vidinis tyrimas.

„Mano pavedimu pradėtas vidinis tyrimas dėl būtent šio incidento, ir tyrimo metu paaiškės visos aplinkybės, tuo labiau, kad mes užsiklausėm prokuratūros, ar jie turi kokios nors informacijos, kuri padėtų mūsų tyrimui“, – kalbėjo V. Laukys.

Departamento vadovas svarstė, kad su turimomis priemonėmis aplinkos apsaugos darbuotojai negalėjo nustatyti, kad įmonė nuotekas leidžia neteisėtai.

„Kai yra nusikalstama veikla, su tomis priemonėm, su kuriomis dirba aplinkos apsaugos pareigūnai, parodys vidinis tyrimas, bet, mano galva, tikrai neįmanoma mūsų priemonėm nustatyti, kas vyksta po žeme. Ji brėžinių nėra pateikta leidiminėj veikloj, pareigūnai atėję negali vertinti. Yra paskaičiavimai, kuriuos atlieka pareigūnai, bet mes nevykdom operatyvinės veiklos“, – sakė departamento vadovas.

Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu. Taip galėjo būti daroma ne vienus metus, tad žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis.

Bendrovė pažadėjo atlyginti padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho :neturejo Duomenu

oho :neturejo Duomenu portretas
tmatyt turejo Grigeo Pangonis ateiti ir pasakyt :as nuodinu klaipediecius,ie skundus raso ,o jus nematot. Tokie tirintojai senai turejo buti atleisti uz Valstybes suteiktu pareigu nevykdymo be jokiu konpenaciju,bet ministras bailys prisidirbes i kelnias bijo net zodeli tart o ka jau kalbet apie atleidimus,matyt geriausia butu atleist visus 141 a be teises i valdzia ,kurie 30 metu 'dirbo' sau ir buvo akli tam,kas vyko Valstybeje,bet Tautai jie patinka ,renkasi piemenelius kurie juos gano laisva valia,o gal........?

Rici

Rici portretas
Tave paty LAUKY reik teist ir sodint su turto konfiskacija.

stalius

stalius portretas
tai kam reikalingi aplinkosaugininkai kurie nieko negali -popieriukus vartyt ir alga gaut
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių