Vagims Klaipėdos apskrityje – intensyvaus „darbo“ metas

Vagystės vis dar lieka dominuojančiais bei rečiausiai ištiriamais nusikaltimais ne tik visoje Lietuvoje, bet ir Klaipėdos apskrityje. Pavasarį šių nusikaltimų labai padaugėjo. Savaitgalį vienas vagių buvo pagautas su įkalčiais nusikaltimo vietoje.

Nutvėrė su įkalčiais

39-erių vyras įkliuvo neatsitiktinai. Penktadienį po pietų policijai pranešta, kad Girulių plento pradžioje esančioje statybvietėje išdaužti langai, išlaužtos durys, pranešėjas įtarė, kad kažkas čia bandė pavogti metalinius radiatorius.

Pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą ir nusprendė patruliuojantiems policininkams duoti nurodymą dažniau užsukti į šį objektą.

Nuojauta pareigūnų neapgavo. Šeštadienį, apie 4.30 val., pareigūnai pastebėjo gretimame objekte prožektoriaus švieseles.

Policininkai užklupo 39-erių vyrą iš statybvietėje esančio garažo prie savo automobilio "Citroen C8" kraunantį akmens vatos pakuotes.

Vyras įkliuvo vagystės metu, prie jo mašinos jau gulėjo septynios pakuotės šios statybinės medžiagos.

Iš Girulių plento vyras buvo nugabentas į policijos komisariatą Kauno gatvėje, po apklausos jis palydėtas į areštinės kamerą.

Pradėję vagystės tyrimą pareigūnai įtariamojo ilgiau už grotų nelaikė, jam taikomi kiti apribojimai – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, be to, jis privalo nuolat registruotis policijoje.

Pradėję vagystės tyrimą pareigūnai įtariamojo ilgiau už grotų nelaikė, jam taikomi kiti apribojimai.

Braunasi į automobilius

Tikėtina, kad Kretingoje, Palangos gatvėje, veikiančiose dirbtuvėse pabuvoję vagys taip pat darbavosi naktį.

Penktadienį ryte, apie 9 val., darbuotojai rado apvogtas dirbtuves, dingo du nešiojamieji kompiuteriai, devyni automobilių diagnostikos aparatai ir dešimt CD diskų su automobilių diagnostikos įrangos programa. Pagrobti daiktai verti net 4 420 eurų.

Vagims kur kas lengviau įsilaužti į automobilį nei į patalpas. Iš mašinų dingsta viskas, ką savininkai jose palieka.

Tiesa, analizuodami šiuos nusikaltimus pareigūnai pastebi, kad dalis vagysčių įvykdoma iš anksto joms pasiruošus, nusikaltėliai žino, kokio grobio tikėtis ir jam išsigabenti naudoja transporto priemones.

Tikėtina, kad taip atsitiko elektrinių triračių savininko turtui. Ankstų penktadienio rytą uostamiesčio Rumpiškės gatvėje mikroautobuso savininkas rado jį apvogtą. Dingo du elektriniai triračiai "Electrom MS04". Apie vagystę policijai pranešęs nukentėjusysis nurodė, kad jam padaryta žala siekia 4 tūkst. eurų.

Sekmadienį Taikos prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, apvogtas automobilis "Opel Zafira". Kaip įsibrauta į mašiną, nepranešama. Dingo mašinoje buvęs vulkanizavimo aparatas, nusikaltėlis išlupo magnetolos dangtelį, be to, nusikaltėlis sugadino automobilio įjungimo spynelę. Žala dar tikslinama.

Grobis – dyzelinas

Regis, pabrangus degalams, vagys ėmė darbuotis keliskart uoliau. Gali būti, kad Klaipėdos priemiesčiuose tie patys degalų vagys per vieną naktį apvogė tris transporto ir žemės ūkio priemones, mat visos jos buvo netoli.

Radailiuose naktį į penktadienį dyzelinas išleistas iš dviejų mašinų. Apvogta vienai įmonei priklausanti savaeigė gręžimo mašina, iš jos pagrobta apie 230 litrų dyzelino, kainuojančio apie 420 eurų.

Tą pačią naktį dyzelinas išleistas iš ekskavatoriaus, dingo apie 152 litrų šių degalų, vertų 460 eurų. Tokią žalą nurodė įmonės, kuriai priklauso ekskavatorius, atsakingas darbuotojas.

Naktį į penktadienį degalai pavogti ir iš dviejų įmonės ekskavatorių Trušeliuose. Abu jie stovėjo statybvietėje. Vagys pagrobė apie 350 litrų dyzelino iš jų degalų bakų ir dar keturis bakus su degalų atsargomis. Pareiškime policijai atsakingas įmonės asmuo nurodė, kad bakuose galėjo būti 120 litrų dyzelino. Įmonė per vieną naktį patyrė 917 eurų nuostolį.

Degalų vagystes tiria Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių