Pereiti į pagrindinį turinį

Vagys nesnaudžia: grobiami ir eurai, ir sodinukai

2016-05-19 11:53

Lietuvoje vagims rūpi viskas, kas yra vertingo, nesvarbu, ar vertybės slepiamos seifuose, rūsyje ar palikti tiesiog pievoje.

Vytauto Petriko nuotr.

Trečiadienio naktį Klaipėdoje, Žuvėdrų take kažkas įsibrovė į vienos bendrovės patalpas ir apvogė seifą. Nenuostabu, kad nusikaltėliai pagrobė seife buvusius pinigus bei automobilio BMW raktelius. Keista, kad vagys išnešė ir labai sunkias seifo duris.

Kai atvyko saugos tarnyba, sauganti bendrovės patalpas, vagys jau buvo dingę.

Žala dar tikslinama.

Tą pačią dieną Plungės rajone, Platelių seniūnijoje, Kadžių kaime į vienos sodybos ūkinį pastatą įsibrovę vagys nugvelbė dviratį, vejapjovę bei traktoriuką žolei pjauti. Šių daiktų šeimininkai pasigedo prieš pietus. Juos įvertino apie 2 tūkst. eurų.

Žvelsėnų kaime, Klaipėdos rajone balandžio viduryje buvo apvogtas namas. Tada šeimininkai pasigedo piniginės su 680 eurų. O gegužės 9 dieną jie pastebėjo, kad namuose nebėra ir dujinio pistoleto „Blow mini“.

Vagims parūpo ir eglių sodinukai. Šį pavasarį Kretingos miškų urėdijoje buvo pradėti atsodinti prieš trejus metus iškirsti miškai. Atsodinimui naudoti medelyne ketverius metus auginti sodinukai. Gegužės pradžioje darbai ėjo prie pabaigos, bet gegužės 5-ąją urėdijos darbuotojai pasigedo sandėlyje nemažo kiekio sodinukų.

Kiek vėliau atokiau nuo sandėlio buvo rasti penki maišai, kiekviename jų buvo po 150 sodinukų. Keturiuose maišuose buvo eglaitės, viename – juodalksniai. Galbūt vagys tikėjosi išsigabenti ir juos.

Sandėlyje pasigesta 4,2 tūkst. sodinukų. Jais tikėtasi apsodinti 1,4 hektaro miško. Vienas sodinukas kainuoja 23 centus.

Šią savaitę Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai šią savaitę dėl šios vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą. Esama spėjimo, kad sodinukų galėjo gvieštis privačių miškų savininkai arba jiems augalus parduoti pažadėję asmenys.

Gegužės 18 dieną policininkai važiavo ir į Skuodo rajone, Didžiosios Paluknės kaime esančias ganyklas apžiūrėti vagystės vietos. Melžyklos pastogėje pasigesta generatoriaus, melžiklių, bidonų, akumuliatoriaus ir penkių lirų talpos su benzinu. Visa tai savininkas įvertino 885 eurais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų