Pereiti į pagrindinį turinį

Vagystės Debreceno gatvėje atgarsiai: atsirado iš buto pavogta jūrų kiaulytė

2021-09-07 11:45

Du vaikus auginančių klaipėdiečių šeimoje pirmoji rugsėjo savaitė buvo kupina emocijų. Vieną dieną šeima rado nusiaubtus savo namus, o jau kitą kaltininkas grąžino iš buto pavogtą augintinį.

Nuobauda: net kriminalinį nusikaltimą įvykdę vaikai iki tam tikro amžiaus negali būti teisiami.
Nuobauda: net kriminalinį nusikaltimą įvykdę vaikai iki tam tikro amžiaus negali būti teisiami. / T. Urbelionio / Fotobanko ir Shutterstock nuotr.

Rugsėjo 2-osios pavakarę namo parėję vienos Debreceno gatvėje gyvenančios šeimos vaikai rado atrakintas buto duris.

Vaizdas bute sukrėtė šeimos narius – daiktai buvo sujaukti, lyg vagis būtų ieškojęs vertingų daiktų. Įsibrovėlis sudaužė du planšetinius kompiuterius ir išmanųjį telefoną. Be to, vieno vaiko mokyklinė uniforma buvo sukarpyta ir nebetinkama dėvėti.

Šeimos nariai tada pasigedo vienintelio dalyko – narvelio su jūrų kiaulyte.

Pasirodo, spėjimas, kad bute pasidarbavo vaikas, buvo teisingas. Po dienos pareigūnai nustatė įtariamąjį, jūrų kiaulytė sveika gražinta teisėtiems šeimininkams.

Kaltininkas yra tokio jauno amžiaus, kad už įvykdytą nusikaltimą pats atsakyti negalės. Dėl jo piktadarybės turės atsakyti tėvai, jų laukia atsakomybė už atžalos nepriežiūrą. Suaugusieji turėtų atlyginti šeimai 355 eurais įvertintus nuostolius.

Kodėl vaikas taip pasielgė, pareigūnai neatskleidžia. Vaikų asmens duomenys ir viskas, kas susiję su nepilnamečiais, dabar yra itin slapta, taip stengiamasi, kad nebūtų pažeistos nepilnamečių teisės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų