Pereiti į pagrindinį turinį

Vyru apsimetanti aferistė tapo plėšike

2015-06-09 08:19

Skandalingais nusikaltimais pagarsėjusi moteris tęsia savo darbų sąrašą. Šį kartą su bendrininke ji pabandė apiplėšti pažįstamą moterį, nešiojančią pensininkams išmokas.


 

Pašaukimas: lygiai prieš 11 metų E.Tubinaitė buvo teisiama už sukčiavimą.
Pašaukimas: lygiai prieš 11 metų E.Tubinaitė buvo teisiama už sukčiavimą. / Redakcijos archyvo nuotr.

Skandalingais nusikaltimais pagarsėjusi moteris tęsia savo darbų sąrašą. Šį kartą su bendrininke ji pabandė apiplėšti pažįstamą moterį, nešiojančią pensininkams išmokas.

Pažinojo savo auką

Uostamiesčio policijos pareigūnai vėl kartoja 1979 m. gimusios Enrykos Tubinaitės pavardę. Ir šį kartą jos bendrininke tapo moteris, su kuria E.Tubinaitė dalijasi būstu.

Šiemet vasario 11-ąją Debreceno gatvės daugiabučio namo laiptinėje užpulta pensijas nešiojusi moteris.

Buvo apie pusė pirmos dienos, kai į Debreceno gatvės 9-ojo namo laiptinę įėjo senatvės pensijas nešiojanti moteris.

Kai ji pakilo į trečiąjį aukštą, prieš ją išdygo nepažįstamas vaikinas.

Jis nepratarė nė žodžio, papurškė moteriai į veidą ašarinių dujų, išgriebė pluoštą popierių ir nubėgo laiptais žemyn.

Nusikaltimo metu aukai buvo smogta lazda per galvą. Vėliau medikai nustatė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nutvilkyta dujų moteris nespėjo įžiūrėti užpuoliko.

Suplanuoto nusikaltimo nepasisekė baigti dėl nuo kaltininkų valios nepriklausančių aplinkybių – nukentėjusioji sugebėjo pasipriešinti, o daugiabučio gyventojai, išgirdę pagalbos šauksmą, atskubėjo padėti.

Netrukus apie apiplėšimą ji pranešė policijai. Plėšikas nieko nepešė, jis nugvelbė tik dokumentus. Pinigai liko pas pensijas nešiojančią moterį.

Ten pat laiptinėje kriminalistai rado medinę lazdą.

Suimti nematė pagrindo

Tada tyrimo ėmęsi Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nė neįtarė, kad apiplėšimą suplanavo ir įvykdė ne vyras, o sena jų pažįstama – E.Tubinaitė su savo drauge.

Tyrimas parodė, kad E.Tubinaitė suplanavo nusikaltimą, ji pažinojo nukentėjusiąją, nes moteris atnešdavo socialines išmokas ir jai. Prieš užpuolimą plėšikė skambino aukai, klausė, kada jos laukti su pinigais.

Abi įtariamosios buvo trumpam suimtos, tačiau laikyti jas už grotų ilgesnį laiką pareigūnai nematė būtinybės, – joms paskirtos švelnesnės nei suėmimas kardomosios priemonės.

Už apiplėšimą, panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, įstatymas numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Prisistatė E.Rubinšteinu

Nusikaltimą tyrę pareigūnai pradžioje taip pat manė, kad plėšikas – vyras.

Tai ne pirmas kartas, kai E.Tubinaitės išvaizda suklaidina. Daugiau nei prieš dešimtmetį kitai aukai ji pati prisistatė esanti Erikas Rubinšteinas.

Pensijų nešiotojos apiplėšimą išsiaiškinę policininkai įtarimus pateikė ne tik E.Tubinaitei, bet ir su ja gyvenančiai 1978 m. gimusiai Aušrai Bičkutei.

Pasak policininkų, moterys pastaruoju metu ne kartą buvo įkliuvusios vagiliaudamos iš parduotuvių.

Prieš dešimtmetį likimas ir jų įvykdyti nusikaltimai abi moteris atvedė į Panevėžio moterų pataisos namus, o pastaruoju metu jos gyveno tame pačiame būste.

Beje, dar kalėdamos Panevėžyje, klaipėdietė E.Tubinaitė ir kaunietė A.Bičkutė tapo ne tik draugėmis, bet ir įtariamosiomis. Drauge su dar dviem nuteistosiomis jos pasityčiojo iš buvusios E.Tubinaitės bendrininkės.

Išviliojo beveik 100 tūkst. litų

2004 m. E.Tubinaitė buvo demaskuota ir nuteista už sukčiavimą. Iš vienos vaikų poilsio stovyklos ūkvedės drauge su bendrininke jos išviliojo beveik 100 tūkst. litų. Nukentėjusioji prarado butą.

E.Tubinaitė su drauge poilsio stovyklos ūkvedei 2002-ųjų rudenį prisistatė kaip pora ir išsinuomojo poilsiavietėje kambarį. Enryka pasisakė esanti Enrikė Rubinšteinas.

Pasakojimai apie į bėdą pakliuvusį dėdę bei nebrangias konfiskuotas prekes, kurių ji galinti gauti ir perleisti, suviliojo moterį.

Nukentėjusioji užstatė butą, prisiskolino pinigų iš giminių bei pažįstamų ir per 92 tūkst. litų paskolino žmogystai, kurios žinojo tik vardą.

Pinigus nukentėjusioji E.Tubinaitei duodavo grynais arba padėdavo į jos bendrininkės banko sąskaitą. Tik kai E.Tubinaitė buvo sulaikyta, paaiškėjo, kad ji ne vyras, o moteris.

Už tai abi moterys buvo nuteistos kalėti.

Tais pačiais metais E.Tubinaitė buvo nuteista ir už tai, kad prisistačiusi durų gamybos įmonės atstovu avansu paimdavo iš klientų pinigų ir dingdavo.

Skriaudė buvusią draugę

Iki tol tvirtinusi, kad draugė teisiama be pagrindo, ir norėjusi visą kaltę prisiimti sau vienai E.Tubinaitė pataisos namuose tapo buvusios draugės prieše.

Netikėtai suvešėjusi neapykanta išsiliejo į neteisėtus veiksmus, po kurių vieną vakarą iš moters buvo žiauriai pasityčiota.

Atokioje patalpoje keturios nuteistosios, tarp kurių buvo E.Tubinaitė ir A.Bičkutė, merginą bandė smaugti, mušė, iškarpė plaukus ir net prievartavo.

Moterų įkalinimo įstaigoje vienu didžiausių pažeminimų laikoma, kai į lytinius organus kišami svetimkūniai.

Tada nukentėjusioji ilgokai negalėjo pasiekti, kad administracija pripažintų prieš ją įvykdytus veiksmus.

Tyrimas prasidėjo tik tada, kai į laisvę išėjusios kitos moterys pranešė nuskriaustosios mamai, o ši ėmėsi aktyvių veiksmų.

Žiauriai nužudė žmogų

A.Bičkutė į Panevėžio įkalinimo įstaigą buvo atgabenta atlikti bausmės už žmogžudystę. Jai tada teismas atseikėjo 14 metų.

Ši moteris ir du jos bendrininkai, moteris bei vyras, teismo buvo pripažinti kaltais itin žiauriai nužudę bendrabučio kambario savininką, kurio būste girtavo.

Dvi dienas vykusios išgertuvės tąkart labai apkarto Kaune, V.Krėvės prospekte bendrabutyje gyvenusiems žmonėms. Jie ėmė skųstis dėl pernelyg garsios muzikos ir triukšmo, buto savininkas pabandė patylinti radiją.

Imtuvas nukrito ir užkliuvo A.Bičkutės ranką. Vyras ir moteris susikibo, kiti svečiai puolė ginti savo draugės.

Žiauri egzekucija truko ne vieną valandą. 36 metų vyras buvo ne tik mušamas, bet ir badomas peiliu, smaugiamas, o galiausiai bendrininkai imitavo jo pasikorimą.

Darbavosi advokatės biure

Išėjusi iš įkalinimo įstaigos E.Tubinaitė kelerius metus dirbo vienos skandalingai uostamiestyje pagarsėjusios advokatės biure.

Šeimos tragediją išgyvenusi ir pati kaltinta sukčiavimu teisininkė tada išgyveno ne pačius geriausius savo karjeros metus.

Nuomojusi patalpas Taikos prospekto pradžioje advokatė buvo priglaudusi ir E.Tubinaitę.

Paklausta, ar nesibaimina susikompromituoti, advokatė tada aiškino, kad mergina visiškai pasitaisiusi, pakeitusi gyvenimo būdą, esanti stropi ir sumani.

Tačiau netrukus teisininkės sveikata pašlijo, ji ne tik buvo išbraukta iš advokatų sąrašo, bet ir atleista nuo atsakomybės.

Tada darbo neteko ir jos globotinė E.Tubinaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų