Žeberklais šlakius gaudžiusiems brakonieriams – per 3 tūkst. eurų baudos

  • Teksto dydis:

Dviem Kretingos rajone žeberklais šlakius gaudžiusiems brakonieriams Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai skyrė baudas ir įpareigojimus atlyginti žalą gamtai, iš viso – per 3 tūkst. eurų.

Kaip ketvirtadienį pranešė departamentas, pažeidėjus vykdant akciją „Lašiša 2022“ nustatė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir departamento Šiaulių valdybos pareigūnai, kartu su nevyriausybinės organizacijos „Lašišos dienoraščio“ atstovais.

Pareigūnai nustatė ir dar tris asmenis, laikiusius neleistinus žvejybos įrankius.

Kretingos rajone inspektoriai ir nevyriausybininkai pastebėjo pažeidėjus, žeberklu nudūrusius tris šlakius, ir bandė juos sulaikyti, tačiau asmenys spėjo pabėgti.

Inspektoriai perdavė informaciją kolegoms aplinkosaugininkams, buvo nustatytos brakonierių asmenybės, už žvejybą draudžiamu būdu jiems surašyti du administracinio nusižengimo protokolai.

Žeberklininkams už neteisėtą žvejybą gresia baudos iki 300 eurų, taip pat teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 2910 eurų.

Pareigūnai, patikrinę gautą informaciją, trijose sodybose Plungės rajone rado du žeberklus ir statomąjį tinklą. Sodybų šeimininkams už draudžiamų įrankių laikymą surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai ir gresia baudos iki 200 eurų. Taip pat paimti du žeberklai ir statomasis tinklas.

Vienas asmuo laikęs žeberklą buvo medžiotojas – atliekant apžiūrą, jo automobilyje buvo rasta šovinių, apie ginklų kontrolės įstatymo pažeidimą informuota policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
kylo klausimas ,baudos dydelės o ar sumokėjo nors vienas nubaustas nors eura.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių