Gargžduose vagilės apsimetė medikėmis

Pagyvenusių žmonių santaupų tykančios vagilės šlaistosi po Gargždus. Panašių nelaimių, kaip garbaus amžiaus gargždiškei, gali nutikti ir kitų miestų gyventojams.

Antradienį priešpiet 87 metų moteris, kaip yra pratusi išėjo į daugiabučio namo laiptinę pakviesti savo auginamų kačių. Perdien lauke vaikštinėjančios jos augintinės pakviestos pareina pietų, o vakare nakvoti.

Vos atidariusi buto duris senolė pamatė nepažįstamą apie 50 metų moterį. Ji džiaugsmingai prakalbo esanti medikė ir kartu su bendradarbe lankanti ligonius namuose, minėjo kažkokią komisiją.

„Ta moteris mane apkabino ir stumte nustūmė į butą. Matavo spaudimą, klausinėjo apie ligas ir prašė parodyti vaistus. Žadėjo duoti pigesnių, kurie neva kainuotų 20 litų. Atsinešiau piniginę, kurioje buvo ir smulkesnieji, ir stambesnieji banknotai“, - pasakojo gargždiškė.

Atsargi senolė manė apsaugosianti savo pinigus, jei užkiš juos sau už nugaros.

Neprašyta viešnia bandė išvilioti šeimininkę į virtuvę prašydama vandens atsigerti. Senolė patarė pačiai įsipilti ir nuo sofos nepakilo.

Menama medikė tryško paslaugumu: siūlė gultis į lovą, pureno pagalves. Matyt, tada ji ištraukė gargždiškės piniginę, o iš jos išėmė 2200 litų. Silpnai matanti moteris 1200 litų laikė akies operacijai. Kiti juodai dienai buvo sutaupyti per kelis mėnesius.

Senolė mano, kad vagilės bandė ją apnuodyti ar paralyžiuoti jos valią, mat jai prieš akis nuolat sklaidė segtuvą su kažkokiais popieriais, o nuo jo sklido nemalonus rūgšties tvaikas.

Vyresnioji moteris vis bandė nukreipti buto šeimininkės dėmesį, o jaunesnė suko veidą į šalį, lyg būtų norėjusi, kad senolė neįsimintų jos veido.

Galiausiai šeimininkė suvokė, kad jos namuose - ne medikės, o nusikaltėlės ir jas išprašė. Vėliau ji pasigedo ne tik pinigų, bet ir brangiai kainuojančių tik su receptais perkamų raminamųjų bei akių vaistų.

„Dar bandžiau jas vytis, kviesti kaimynų pagalbos, bet jos bėgte išbėgo. Vėliau sužinojau, kad tos pačios moterys buvo ir pas mano kaimynę trečiame aukšte. Bet jai sakė norinčios išsinuomoti kambarį. Ir vandens prašė, tik apgauti nepavyko“, - prisiminė senolė.

Iki kitos pensijos jai liko keli metaliniai litai, tačiau moteris nenusimena, svarbu, kad sveikata dėl patirto streso nesušlubuotų. Senolė baiminasi vagilių keršto ir stebisi, kad net ramiame Gargždų mieste, savuose namuose negali jaustis saugi.


Šiame straipsnyje: vagystė iš buto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių