Išėjusi iš Klaipėdos, „Vitol“ grupė pasirinko Ventspilį

Nafta ir naftos produktais prekiaujanti šveicarijos ir olandų kompanija „Vitol group“ nutraukė sutartį su Klaipėdos naftos terminalu „Krovinių terminalas“.

„Vitol“ grupės išėjimo priežastis nekomentuojama. Neoficialiais duomenimis, „Vitol“ grupė toliau vykdys šviesiųjų naftos produktų krovą per Ventspilio uostą. Su šiuo uosto „Vitol group“ yra smarkiai susieta. Ji yra viena iš didžiausių kompanijos „Ventspils nafta“ akcininkių.

„Achemos grupei“ priklausančiame „Krovinių terminale“ kompanija „Vitol group“ dirbo nuo pat jo statybos prie trečiosios krantinės pradžios 2006 metais. Buvo dirbama pagal „take or pay“ sistemą, tai yra krauk ir mokėk, kai kaina nepriklauso nuo krauto kiekio. „Vitol“ už fiksuotą pinigų sumą buvo suteikta teisė naudotis 9 iš 13 terminalo talpyklų.

„Vitol“ grupė Klaipėdos terminale krovė iš Rusijos atgabentus šviesiuosius naftos produktus. Dėl gerokai didesnių geležinkelio tarifų į Lietuvą, naftos produktai būdavo gabenami į Kaliningrado sritį. Ten juos kraudavo į nedidelius laivus, plukdydavo į Klaipėdą. Sukaupus didesnes partijas, naftos produktai dideliais laivais būdavo išplukdomi į Roterdamo, Amsterdamo, kur „Vitol“ turi terminalus, ar kitus uostus.

„Vitol“ grupei išėjus iš „Krovinių terminalo“ vietoje jos dirbs naftos produktaios prekiaujanti „Achemos grupės“ kompanija „Metoil“. „Krovinių terminalo“ vadovas Audrius Darinskas tikino, kad su ja sudaryta sutartis ketveriems metams.


Šiame straipsnyje: Krovinių terminalasVitoil

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių