Klaipėdos bėgikai kviečia į ekomaratoną

Uostamiesčio bėgikų klubas “Maratonas” kviečia apsiauti sportinius batelius ir lapkričio 13 d., šeštadienį, dalyvauti bėgimo ir sporto šventėje “Ekomaratonas’2010”.

Renginio startas 10 val., vieta – dviračių takelio pradžioje prie Vasaros estrados. Renginys nemokamas, dalyviams registracijos mokėsčio nėra. Persirengti ir išsimaudyti bus galima miesto stadione.

Pirmąkart Klaipėdoje organizuojamas renginys skirtas įvairaus amžiaus ir sportinio pasirengimo bėgimo entuziastams, pasiryžusiems įveikti bent vieną ekomaratono atkarpą – 4,2 km arba vieną ratą Melnragės miško trasoje (buvusi „Meridiano“ trasa).

Labiau treniruoti galės save išbandyti 2, 3 ar net 10 ratų distancijoje  – kiekvienas pagal savo fizines galimybes. Apibėgę dešimt ratų po 4,2 km bus įveikę maratono distanciją – viso 42 km.

„Panašūs renginiai miško trasose, kurių tikslas populiarinti bėgimą kaip sveikos gyvensenos išraišką, sulaukia didelio dėmesio kitose šalyse. Tai ne tik būdas gerai praleisti laiką gamtoje, bet ir pajausti bėgimo naudą tiek kūnui, tiek sielai“,- sakė renginio iniciatorius, Klaipėdos bėgikų klubo „Maratonas“ vadovas Romas Beržinskas, kviečiantis nesibaiminti vėsių orų ir nesukti galvos dėl rezultatų.

Skirtingai nuo kitų tokio pobūdžio renginių, ekomaratone rezultatų siekimas nėra svarbiausias bėgimo motyvas, tačiau kiekvienas, pilnai įveikęs nors vieną ekomaratono ratą, gaus šį svarbų faktą liudijantį pažymėjimą.

„Tai - lyg kontrolinė treniruotė bendraminčių kompanijoje ar varžybos su savimi“,- sakė organizatoriai. Tikimasi, kad ekomaratonas taps tradiciniu bėgimo renginiu.

„Ekomaratonas‘2010“ - jau 20 metų gyvuojančio Klaipėdos bėgikų klubo „Maratonas“ dovana miestiečiams. Taip bėgikai kviečia miestiečius skirti daugiau dėmesio savo sveikatai, puoselėti bėgimo tradicijas mieste, buriant įvairaus amžiaus žmones ir skatinant juos sportuoti.

Daugiau informacijos apie renginį ir registracija www.bekime.lt/registracija, el. paštu info@bekime.lt arba telefonu tel. +370 65078707 . Registruotis galima iki lapkričio 12 d., o lapkričio 13 d. - starto vietoje 9.00 – 9.30 val.


Šiame straipsnyje: bėgimasEkomaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių