Klaipėdos etnokultūros centre – delmonų paroda

Penktadienį Klaipėdos etnokultūros centre atidaroma dailininkės Valerijos Kiškienės (Garliava) tekstilės paroda „Valerijos delmonai“.

Šios tekstilės parodos eksponatai delmonai pavadinimu ir praktiška paskirtimi susiję su savo istoriniu „protėviu“ – Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo detale, bet jų siuvinėjimo raštai sukurti ne pagal Klaipėdos krašto delmonų dekoravimo simboliką.

Valerijos delmonai  išsiuvinėti nekuriant reikšminių simbolių, laisvai improvizuojant įvairiais liaudies meno žanrų ornamentais ir gamtos motyvais.

Šiandien delmoną lengviausia derinti prie archeologinio ir folkloro stiliaus drabužių, bet, ieškant netikėtų aprangos derinių, jis tinka ir prie šiuolaikiško stiliaus. Delmonas – ne tik puošnus, bet ir  patogus aksesuaras, nes nereikia nešiotis rankose, jis prisegamas prie juosmens, be to, praktiškas, nes jame telpa smulkūs asmeniniai daiktai.

Parodos atidarymas – 15 val., o 16 val. autorė ves praktinį siuvinėjimo užsiėmimą „Siuvinėtas dėklas“. Dalyviai galės išmokti V.Kiškienės rekomenduojamų siuvinėjimo technikų bei išsiuvinėti malonią smulkmeną – akinių ar telefono dėklą. Būtina registracija tel. 310 022. Paroda „Valerijos delmonai“ Klaipėdos etnokultūros centre veiks iki pat metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik pagalvokit

tik pagalvokit portretas
kokia archaiska Klaipedos praeitis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių