„Klaipėdos nafta“ milijonų neatgaus

AB „Klaipėdos nafta" iš valstybės neatgaus beveik 4,4 mln. litų, įmonės manymu, permokėto nekilnojamojo turto mokesčio.

Pirmadienį Lietuvos administracinis teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo „Klaipėdos naftos" skundą ir paliko galioti 2007 m. gruodžio 6 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį.

"Klaipėdos nafta" jau dvejus metus bylinėjasi su Valstybine mokesčių inspekcija dėl nekilnojamojo turto mokesčio bei baudos už neteisingą jo apskaičiavimą.

Byloje nenustatyta ir „Klaipėdos nafta" nepateikė įrodymų, kad nekilnojamojo turto pirminio verčių apskaičiavimo metu būtų padarytos klaidos. Įmonės pateiktame VĮ Registrų centras 2003-10-24 prašyme Nr.NK-1 prašoma atlikti bendrovei priklausančio nekilnojamojo turto vertės paskaičiavimą, pagal pateiktus duomenis, perregistruoti nekilnojamąjį turtą ir teises į jį naujai perskaičiuota verte ir išduoti pažymas Valstybinei mokesčių inspekcijai. Minėtame prašyme prašoma nustatyti  nekilnojamojo turto naujas vertes ir nekalbama apie klaidų ištaisymą. „Klaipėdos nafta" nepagrindė, kuo pasireiškia pirminės vertės neteisingas nustatymas, kokie norminiai aktai pažeisti nustatant pirminę nekilnojamojo turto mokestinę vertę.

Vyriausiojo administracinio teismo paskelbta nutartis - neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių