Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos politikai nepanoro didesnės kontrolės

2012-10-23 14:44
Klaipėdos politikai nepanoro didesnės kontrolės
Klaipėdos politikai nepanoro didesnės kontrolės / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio politikai nesudarė galimybių savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai dirbti taip efektyviai, kaip norėtų jos vadovė.

Savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė antradienį vykstančiame miesto tarybos posėdyje politikų prašė leisti tarnyboje įsteigti du papildomus etatus.

Pagrindinė priežastis – dabartiniai darbuotojai nebesusitvarko su esamu darbo krūviu, tad nespėja operatyviai reaguoti į gyventojų skundus, atlikti tiek auditų, kiek reikėtų.

Dar 1997 metais buvo patvirtinta, jog Kontrolės ir audito tarnyboje turi dirbti 6 žmonės. Beveik 15 metų etatų skaičius nebuvo didinamas, nors, anot D.Čeporiūtės, darbo krūvis labai išaugo, nes padvigubėjo miesto biudžeto apimtys.

Du papildomi etatai Kontrolės ir audito tarnyboje per metus mokesčių mokėtojams būtų kainavę apie 75 tūkst. litų.

„Kadangi vis dar reikia taupyti biudžeto lėšas, tai kokia jūsų nuomonė, jei leisime įsteigti tik vieną papildomą etatą“, - teiravosi miesto tarybos narys Saulius Budinas.

D.Čeporiūtės atsakymas buvo lakoniškas – politikų valia yra apsispręsti ir su ja reikės susitaikyti.

Steigti tarnyboje ne du, o tik vieną etatą siūlė ir Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Tokiam siūlymui antradienį miesto taryboje ir buvo pritarta, tad Kontrolės ir audito tarnyboje nuo kitų metų pradžios dirbs tik vienu specialistu daugiau nei iki šiol.

Šiaulių miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje dirba 11 darbuotojų, Vilniaus miesto - 15, Kauno miesto - 18, Panevėžio miesto - 8 darbuotojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų