Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos senamiestyje – Pirštukų šventė

2010-11-10 22:10
Klaipėdos senamiestyje – Pirštukų šventė
Klaipėdos senamiestyje – Pirštukų šventė

Šį šeštadienį uostamiesčio šeimos laisvalaikio centre „Garsų imperija“ vyks nuotaikinga Pirštukų šventė, burianti vaikus, tėvelius ir senelius.

„Penki – vienoj rankytėj, penki – kitam delne; sakyk, kiek pirštukų matai priešais save?“ – šis eilėraštukas šeštadienį skambės klaipėdiečių šeimoms, su savo mažyliais ateisiančioms į Pirštukų šventę.   

 „Sužinosime kiekvieno pirštelio vardą, suskaičiuosime, kiek jų turime, darysime mankštelę, piešime ir viską darysime tik pirštukais, jokių kitokių priemonių“, – šypsodamasi pasakojo „Garsų imperijos“ laisvalaikio ir renginių koordinatorė Rasa Lukošiūnaitė.

Pirštukų šventės pradžia – 17 val. šeimos laisvalaikio centre „Garsų imperija“, įsikūrusiame Klaipėdos senamiestyje (Daržų g.13). Popietė nemokama.

Liepos pabaigoje Klaipėdos senamiestyje duris atvėręs naujas šeimos laisvalaikio centras „Garsų imperija“ jau spėjo klaipėdiečių šeimoms suorganizuoti ne vieną šventę. Nemokamos šeštadieninės popietės jau tapo gražia tradicija. Jos kvietė paragauti spalvotų blynų, dalyvauti burbulų pūtimo varžybose, lyjant saldainių lietui šokti roką, lipdyti druskos skulptūras... „Garsų imperija“ surengė vidurvasario kaukių fiestą, burbulingas vasaros palydėtuves, pristatė rudenėlį šokio ritmu, nuotaikingą Moliūgėlinių šventę. Šeimos laisvalaikio centro muzikiniame vaikų kiemelyje „Vartai“ ne kartą pasirodė „Atvirkštukų“ teatras, kuris ten šventė ir savo penkerių metukų gimtadienį, visiems ta proga surengdamas spalvingą koncertą.

„Garsų imperijoje“ viskas pritaikyta tiek suaugusiems, tiek patiems mažiausiems.

„Tai vieta, kurioje ne tik vaikučiai, bet ir jų tėveliai ar seneliai randa jiems įdomių užsiėmimų – siūlome menines pamokėles, šeštadieninius šeimos pusrytėlius, mokomės šokti  baleto, šiuolaikinio ir džiazo šokių pagrindų, dainuojame, statome miuziklus, piešiame, lipdome ir visi drauge geriame saldžią arbatą. Mes patys esame jauni, energingi, niekada nesuaugantys vaikai, todėl taip mielai dirbame savo darbus ir kviečiame prisijungti visus, – kalbėjo Všį „Garsų imperija“ direktorė Aurelija Stonkutė. – Atsidarėme ne per seniausiai, todėl stengiamės kaip įmanydami judėti į priekį. Intensyviai ieškome draugų, bendraminčių. Tikime savo gerais norais ir idėjomis, norime šia „liga“ užkrėsti kuo daugiau vaikučių, tėvelių, senelių, didelių ir mažų šeimynėlių. Juk nieko nėra gražiau, kaip mama, tėtis ir būrys atžalų, drauge lipdantys svajonių namus iš plastilino arba piešiantys spalvotais delnais. Neseniai pas mus vyko didžiuliai remontai, griovėme sienas, statėme naujas, rekonstravome daug kitų reikalingų dalykų, kad tik kuo geriau įsikurtume ir galėtume šeimoms pasiūlyti kuo jaukesnę ir mielesnę aplinką. Tikime savo gerais norais ir idėjomis, norime šia „liga“ užkrėsti kuo daugiau vaikučių, tėvelių, senelių, didelių ir mažų šeimynėlių. Mintyse sukasi begalės planų, projektų logiškų ir nelabai dalykų, kuriuos įsivaizduoju vykstančius čia, būtent mūsų šeimos laisvalaikio centre. Manau, laikas nutraukti laisvalaikį, kuris aukojamas televizijai. Auginkime ir puoselėkime šeimynines vertybes, daugiau laiko praleiskime su artimiausiais žmonėmis, ugdykime save ir savo vaikučius grožiui ir gėriui... Banaliai skamba, tačiau šeimos, tikros darnios šeimos židiniui reikia būtent to.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų