Pereiti į pagrindinį turinį

Prekyba paplūdimyje – be jokių naujovių

2010-05-11 16:23
Prekyba paplūdimyje – be jokių naujovių
Prekyba paplūdimyje – be jokių naujovių / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prekyba ir paslaugų teikimu paplūdimyje vasarą užsiimantys verslininkai vengia naujovių. Užsidirbti jie stengiasi patikrintomis priemonėmis - atidaryti laikinas viešojo maitinimo įstaigas.

Klaipėdos paplūdimiuose šiemet yra numatyta 12 vietų, kuriose galima prekyba ir paslaugų teikimas. Užimtų iš jų - devynios. Tiek pat jų buvo ir pernai.

Šios vietos išnuomojamos konkurso būdu. Sutartys su laimėtojams pasirašomos trejiems metams.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausias specialistas Rimantas Armonas tvirtino, jog daugiausia paplūdimyje atidaromos kavinės.

„Pašalinės veiklos nėra paklausios. Skėčių ar gultų niekas nuomoti nesiveržia. Dalis verslininkų bandė teikti daiktų saugojimo paslaugą, bet atsisakė. Poilsiautojai nesinaudoja jomis“, - komentavo R.Armonas.

Klaipėdiečiai laukia ir asmenų, kurie norėtų užsiimti išnešiojamąja prekyba. Toks leidimas mėnesiui kainuoja 30 litų. Tačiau R.Armonas pabrėžė, kad vadinamieji čeburekininkai tuo nesidomi.

„Kad gautum leidimą - reikia išsiimti maisto tvarkymo subjekto pažymėjimą, kurį išduoda Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Norint jį gauti, gamybos patalpos turi atitikti reikalavimus. Niekas neišduoda pažymėjimo gaminti maistui namuose. Dauguma „čeburekininkų“ nenori nuomotis specialių patalpų ir dėl leidimo nesikreipia“, - pabrėžė R.Armonas.

Palangos savivaldybės Verslo ir turto skyriaus vyresnioji specialistė Aušra Dangėlaitienė pasakojo, verslininkai yra sujudę, bet leidimų dar nėra išduota. Prekyba pliažuose bus pradėta nuo birželio 1 dienos.

Palangos paplūdimiuose yra numatyta 40 vietų, kur galima prekiauti ar teikti paslaugas, Šventojoje - 41. Šios vietos, kaip ir Klaipėdoje, nuomojamos konkurso būdu.

Paplūdimio reikmenų nuoma didžiajame šalis kurorte taip pat nepopuliari. Šiemet šios paslaugos teikimo konkursuose į kai kurias vietas neatsirado nė vieno dalyvio.

„Pas mus kokybiškas smėlis. Tai pagrindinė priežastis, kodėl ši paslauga pas mus nepopuliari“, - spėjo A.Dangėlaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų