Mergina Didžiojoje Britanijoje vos neteko regėjimo po to, kai sumanė išvirti kiaušinius pagal naują metodą.
Bethany Rosser internete perskaitė, kad, verdant mikrobangų krosnelėje sūdytame vandenyje, kiaušiniai nesuskyla. Po šešių minučių britė panūdo apžiūrėti, ar jie išliko sveikutėliai. Kai atidengė indą, tuomet ir sprogo kiaušiniai.
22-ejų šeimininkė, pati iškvietusi greitąją pagalbą, veidą plovė šaltu vandeniu. Medikai negarantuoja, kad B.Rosser dešine akimi matys taip, kaip iki šiol.
Kad nesulauktumėte bėdos
Kiaušinius visada virkite ant viryklės, o ne mikrobangų krosnelėje.
Į indą, kuriame virsite kiaušinius, įpilkite tris ketvirčius jo tūrio vandens ir įberkite žiupsnelį druskos.
Iš pradžių užvirinkite vandenį, po to atsargiai nuleiskite kiaušinius į indą.
Kiaušinius virkite 5 min., jei norite minkšto, arba 10 minučių, jei – kieto.
Neapsinuodykime kiaušiniais
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai prašė perduoti skaitytojams.
Pirkdami kiaušinius atkreipkite dėmesį į galiojimo datą (galiojimo terminas – 28 d.).
Kiaušinius laikykite ne aukštesnėje kaip 18 laipsnių temperatūroje. Žali kiaušiniai neturi liestis su kitu maistu.
Vartokite tik šviežius kiaušinius. Jų šviežumą galite patikrinti panardinę į šalto vandens stiklinę: švieži kiaušiniai lieka dugne, o seni iškyla į paviršių. Taip yra dėl oro kišenės kiaušinyje ─ kuo ji didesnė, tuo kiaušinis senesnis.
Ant žalio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo salmonelių patekimo. Siekiant išsaugoti apsauginį sluoksnį, prieš laikymą kiaušinio nereikėtų plauti.
Vartokite tik gerai išvirtus arba iškeptus kiaušinius. Po terminio apdorojimo kiaušinio trynys turėtų būti kietas.
Gerai išvirtus kiaušinius laikykite šaldytuve.
Česka (397 719; o nuo kvailumo dar nėra atrasta vaistų?)
Naujausi komentarai