"Kokteilį" pasiekė informacija, kad lietuvių skonio receptoriai geriausiai pripažįsta lietuvišką virtuvę, o didžiausio pripažinimo sulaukia cepelinai.
Tiesa, vaikams skaniausias patiekalas – blynai.
Lietuviškos virtuvės patiekalus renkasi daugiau nei pusė (52 proc.) mūsų šalies gyventojų. Beveik penktadaliui apklaustųjų labiausiai patinka itališki gaminiai, aštuoniems iš šimto – kinų.
Kitų šalių ar regionų virtuvės tarp lietuvių susilaukia mažo populiarumo.
Skaniausio maisto viršūnėje esančius cepelinus mėgsta net 24 proc. lietuvių. Nedaug nuo didžkukulių pagal populiarumą atsiliko kepsnys (steikas). Trečią ir ketvirtą vietas dalijasi žuvų patiekalai ir troškinys.
Sąraše, kuriame mūsų šalies piliečiai vardijo po vieną jiems skaniausią patiekalą, taip pat atsidūrė pica, salotos, šaltibarščiai, įvairūs saldumynai, makaronai, sriubos. Beje, yra lietuvių, kuriems skaniausi – lašiniai.
Tėvų nuomone, jų vaikų mėgstamiausi patiekalai – blynai (24 proc.), makaronai (16 proc.), kotletai, vaisiai ir daržovės (po 11 proc.).
Pusryčiams nelieka laiko
Lietuvių įpročiai skiriasi ir gaminant maistą namuose. Ant viryklių mūsų žmonės dažniausiai kaičia tradicinius patiekalus, o trečdalis priskiria save eksperimentuotojams, nuolat ieškantiems naujų receptų.
Kas penktas pirmenybę teikia praktiškumui – jie renkasi greitai pagaminamus patiekalus.
Kaip žinome, ne visada skanu tai, kas sveika ir naudinga. Sveikos mitybos specialistai dažnai pabrėžia, kad svarbiausias dienos maistas yra pusryčiai – su tuo sutinka penktadalis lietuvių, tačiau tik vos septyni iš šimto teigia, jog pusryčiai jiems yra ir skaniausi. Pietus kaip svarbiausią ir skaniausią valgį įvardijo po daugiau nei 40 proc. atsakiusiųjų.
Nepaisant to, jog pusryčiai – antras pagal svarbą dienos maistas, akivaizdu, kad žmonės ryte skuba į darbą ir nespėja pasigaminti jiems tikrai skanių patiekalų.
Naujausi komentarai