Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai Hjustone dviem taškais įveikė britus (komentarai)

2012-06-24 14:56
Lietuviai Hjustone dviem taškais įveikė britus (komentarai)
Lietuviai Hjustone dviem taškais įveikė britus (komentarai) / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pirmąją pergalę kontrolinėse rungtynėse iškovojo Londono vasaros olimpinių žaidynių atrankos krepšinio turnyrui Venesueloje (liepos 2-8 d.) besirengianti Lietuvos rinktinė.

Sekmadienį ryte (Lietuvos laiku) Hjustone (JAV) vykusiose rungtynėse Lietuvos krepšininkai 63:61 (12:17, 25:20, 16:17, 20:17) įveikė olimpiados šeimininkę Didžiosios Britanijos komandą.

Pergalingus du taškus, likus pustrečios sekundės, įmetė Tomas Delininkaitis.

13 taškų į varžovų krepšį įmetė Paulius Jankūnas, po 12 - Jonas Valančiūnas ir Šarūnas Jasikevičius, 10 - Martynas Pocius, 9 - Linas Kleiza, po 2 - Jonas Mačiulis, Tomas Delininkaitis ir Adas Juškevičius, 1 - Darius Songaila.

D. Britanijos gretose išsiskyrė Kyle'as Johnsonas (12 tšk.), Danas Clarkas (11 tšk.) bei Joelis Freelandas (10 taškų).

Atsakomąsias rungtynes su britais lietuviai žais birželio 30-ąją.

Tai buvo jau trečiasis Lietuvos rinktinės kontrolinis susitikimas - pirmąjį mačą lietuviai Klaipėdoje 74:78 pralaimėjo Makedonijos ekipai, o antrąjį Kaune 70:82 - Graikijos krepšininkams.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė trečiadienį žais su Rusijos komanda.

Venesuelos sostinėje Karakase liepos pradžioje dvylika vyrų krepšinio komandų kovos dėl trijų kelialapių į Londoną. Pirmajame atrankos etape Lietuvos rinktinė B grupėje žais su šeimininke Venesuela bei Nigerijos komanda. A grupėje kovos Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos ekipos, C grupėje rungtyniaus Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos rinktinės, o D grupėje Makedonijos komandos varžovėmis bus Naujosios Zelandijos ir Angolos ekipos. Dvi geriausios grupių komandos tęs kovą ketvirtfinalyje.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis. Vietas olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Tunisas ir šeimininkė Didžioji Britanija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų