Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai sensacingai nusileido Nigerijos krepšininkams

2012-07-05 12:02
Lietuviai sensacingai nusileido Nigerijos krepšininkams
Lietuviai sensacingai nusileido Nigerijos krepšininkams / Tomo Tumalovičiaus (krepsiniosirdis.lt) nuotr.

Ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku Venesueloje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė stojo į antrąją kovą olimpiniame atrankos turnyre. Prieš namuose žaidžiančius Venesuelos krepšininkus rezultatu 100:82 laimėjusiems lietuviams nepavyko įveikti Nigerijos komandos barjero. Rungtynės baigėsi rezultatu 86:80 (20:20, 18:21, 19:26, 23:19) Afrikos atstovų naudai.

Nigerijos krepšininkai pirmosiose rungtynėse nusileido Venesuelai rezultatu 69:71. Tačiau pergalė prieš Lietuvą eliminavo atrankos šeimininkus iš tolimesnio etapo. Lietuviams pergalė ne didesniu negu 9 taškų skirtumu lėmė pirmąją vietą grupėje.

Dėl trijų kelialapių į Londono vasaros olimpines žaidynes varžosi 12 rinktinių. Lietuvių varžovais turnyro ketvirtfinalyje bus A grupėje žaidžiančių Graikijos ir Puerto Riko rinktinių dvikovą pralaimėjusi komanda.

Rungtynės

Nigerijos krepšininkai jau nuo pat pirmųjų minučių žaidė veržliau ir aktyviau negu lietuviai. Pasiaukojamai kovodami dėl kamuolio ir rengdami greitas atakas jie išsilaikė priekyje visų rungtynių metu. Lietuviams vis pavykdavo priartėti arba net išlyginti rezultatą. Tačiau neįtikėtinas afrikiečių taiklumas metant tritaškius bematant sužlugdydavo bet kokias Lietuvos rinktinės žaidėjų pastangas.

Lietuvos rinktinės starto penketas: Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Martynas Pocius, Linas Kleiza ir Robertas Javtokas.

Nigerijos rinktinės starto penketas: Anthony Oludewa Skinnas, Ekene Ibekwe, Ike Diogu, Koko Archibongas ir Derrickas Obasohanas.

Mačą lietuviai pradėjo kiek vangiu žaidimu leisdami Nigerijos krepšininkams išsiveržti į priekį 7:2. Tačiau tada Mantas Kalnietis dėjimu iš viršaus prabudino komandą. Netrukus po jo perdavimo lanką sudrebino ir Robertas Javtokas. Linas Kleiza pataikė pirmąjį tritaškį ir privertė varžovus prašyti minutės pertraukėlės (9:9).

Aktyviai žaidžiantys Nigerijos krepšininkai su NBA Naujojo Orleano „Hornets“ komandos žaidėju Al-Farouq'u Aminu priešakyje aktyviai atakavo lietuvių krepšį. Tai jiems leido baigiantis pirmojo kėlinio laikui vėl išsiveržti į priekį. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus - 20:20.

Antrojo kėlinio pradžioje Jonas Valančiūnas dėjimu sudrebino lanką, bet Nigerijos krepšininkai į tai atsakė penkiais taškais ir išsiveržė į priekį. Lietuvos rinktinės puolimui sustojus, varžovai šovė į priekį (24:33). Tai kiek įpykdė lietuvius, kurie spurtavo ir priartėjo vieno metimo atstumu (31:33). Netrukus rezultatą dvitaškiu su bauda persverė L.Kleiza.

Kėlinio pabaigoje solo pasirodymą surengė Al-Farouq'as Aminu. Įspūdingą jo dėjimą lydėjo tritaškis. Po R.Javtoko baudos metimų Š.Jasikevičiaus dvitaškio rezultatas vėl buvo lygus, bet Nigerijos komanda vėl įmetė tritaškį.

Po didžiosios pertraukos Nigerijos krepšininkai lietuvių aikštės pusėje surengė audrą ir išsiveržė į priekį net 11 taškų (51:40). Tada iniciatyvos ėmėsi Š.Jasikevičius, pelnęs 5 taškus iš eilės. Iš jo estafetę perėmė L.Kleiza ir jo 8 taškų benefisas.

Deja, baigiantis kėliniui, Nigerijos krepšininkai vėl pataikė kelias neįtikėtinas „bombas“ ir susigražino gluminantį dešimties taškų pranašumą (57:67). Per 30 žaidimo minučių afrikiečiai įmetė net 10 tritaškių.

Lemiamą ketvirtį lietuviai pradėjo spurtuodami 9:0. Po M.Pociaus nesportinės pražangos varžovams pavyko kiek atitolti, bet lietuviai netruko skirtumą sumažinti. Likus žaisti mažiau negu 4 minutes mūsiškiai atsilikinėjo tik dviem taškais (74:76). Po J.Valančiūno dvitaškio, likus žaisti kiek daugiau negu dvi minutes, Nigerijos treneriui teko prašyti minutės pertraukėlės.

Po jos Nigerijos krepšininkai įspūdingai šovė į priekį ir, pasinaudoję lietuvių klaidomis, likus žaisti mažiau negu minutę, pirmavo aštuoniais taškais (86:78).

Lietuvai taškų pelnė: L.Kleiza - 22, Š.Jasikevičius - 14, M.Pocius - 13, J.Valančiūnas - 10 (5 atk. kam.), J.Mačiulis - 6 (5 atk. kam.), R.Kaukėnas, P.Jankūnas ir R.Javtokas - po 4, M.Kalnietis - 3, T.Delininkaitis taškų nepelnė, D.Songaila ir D.Dulkys nežaidė.

Nigerijai taškų pelnė: D.Obasohanas - 20, Al-Farouqas Aminu - 16 (9 atk. kam.), A.Oludewa Skinnas - 15, I.Diogu - 11 (8 atk. kam.), E.Ibekwe ir E.Ugboaja - po 7, Ch.Oguchi ir A.Dagunduro - po 6, O.Oyedeji - 3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų