M.Popovičius: galiu išvardyti šimtą priežasčių, bet nesiteisinsiu

Marko Popovičius pirmą kartą Eurolygos mače išvedė Kauno „Žalgirio“ ekipą ant parketo kaip jos kapitonas. Ir kaip dera kapitonui kroatas rodė kovingumo pavyzdį savo komandos draugams.

Taikliarankio gynėjo tritaškiai šį kartą skriejo pro šalį, tačiau jis vis tiek buvo vienas naudingiausių ir rezultatyviausių Kauno klubo žaidėjų. Tiesa, M. Popovičiaus indėlio – 10 taškų – nepakako.  Kaip ir pritrūko jo įprastinio tritaškių taiklumo.

Vis dėlto po apmaudaus pralaimėjimo 73:78 Atėnų „Panathinaikos“ ekipai, krotas neprarado savitvardos.

-  Marko, ko „Žalgiriui“ pritrūko dvikovoje su Atėnų klubu? – portalas kaunodiena.lt paklausė M. Popovičiaus.

-  Nesužaidėme geriausių sezono rungtynių. Kita vertus, kovėmės iš visų jėgų. Gaila, kad to nepakako. Mums pasijautė Pauliaus Jankūno netektis. Atėnų komanda patyrusi, todėl žaidė labai gudriai, tarsi stumdytų šachmatus. Pirmojoje pusėje turėjome šansų atitrūkti ir pirmavome 4 -6 taškais. Tačiau lemiamo spurto nepasiekėme, o tokia ekipa kaip „Panathinaikos“ nesuteikia kelių šansų per vienerias rungtynes. Jie baudžia už kiekvieną nepanaudotą galimybę, už kiekvieną klaidą.

-  Ar jutote papildomą spaudimą dėl rungtynių svarbos?

- Dabar galiu pasakyti šimtą priežasčių, kodėl mums buvo sunku. Bet tai nėra pasiteisinimas. Mes turime netekčių dėl traumų, mus slegia finansiniai sunkumai, atlyginimai vėluoja 3 ar 4 mėnesius,  tačiau mes nenuleidžiame galvos. Kausimės iki pat paskutinių sezono rungtynių.

- „Panathinaikos“ – jūsų tiesioginiai ir bene pagrindiniai varžovai kovoje dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Ar „Žalgirio“ šansai Eurolygoje jau palaidoti?

-  Graikai laimėjo ir įgijo labai vertingą dviejų pergalių pranašumą konkuruojant dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Turnyrinė situacija nėra dėkinga, bet negalime nuleisti rankų. Turime siekti pergalės artimiausiame mače prieš Malagos „Unicaja“, o tada matysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiu

Gerbiu portretas
Gerbiu Popa

As irgi

As irgi portretas
Marko jėga!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių