Pereiti į pagrindinį turinį

N.Batumas: maniau, kad lietuviai mus nužudys

N.Batumas: maniau, kad lietuviai mus nužudys
N.Batumas: maniau, kad lietuviai mus nužudys / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vienas Prancūzijos rinktinės lyderių Nicolas Batumas nežinojo, kodėl fantastišku taiklumu Europos čempionate ne vieneriose rungtynėse pasižymėję lietuviai akistatoje su Prancūzija pataikė taip prastai. Tačiau krepšininko galvoje buvo viena - būtina sustabdyti Lietuvos nacionalinės komandos puolimo mašiną.

„Kai pamačiau rungtynes su serbais, pamaniau, kad mus tiesiog nužudys, jei leisime jiems taip mesti. Pataikymas buvo tiesiog neįtikėtinas. Tačiau serbai patys leido Lietuvai taip atakuoti. Tuo tarpu mes nusprendėme, kad visas 40 minučių minsime ant kulnų puolantiems lietuviams, nes tik taip galima apsiginti. Mums tai pavyko, todėl ir laimėjome“, - džiaugėsi po pergalės visiškai ramus dėl situacijos grupėje buvęs N.Batumas.

„Pagrindinė pergalės priežastis - gynyba. Tikslas buvo sustabdyti ir priekinę liniją, ir metikus. Mūsų žaidėjai šį darbą atliko gerai. Visi ginantis kovojome iš peties. Trečiajame kėlinyje kiek sustojome, tačiau vertinant visą susitikimą darbas gynyboje buvo milžiniškas“, - pridūrė Portlendo „Trail Blazers“ atstovas.

N.Batumas taip pat ypač gyrė komandos draugą Nando De Colo. „De Colo indėlis buvo milžiniškas. Jam kurį laiką žaidimas nesiklijavo, tačiau su lietuviais jis mums tarsi padovanojo pergalę“, - kolegą liaupsino puolėjas.

Sekmadienį prancūzai dėl pirmosios vietos E grupėje kovos su Ispanijos rinktine. „Les bleus“ jau užsitikrino mažiausiai antrąją vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų