Pereiti į pagrindinį turinį

P.Samardžiskis: makedonai jau galvoja apie medalius

P.Samardžiskis: makedonai jau galvoja apie medalius
P.Samardžiskis: makedonai jau galvoja apie medalius / Gedimino Bartuškos nuotr.

Predragas Samardžiskis išbandė Vilniaus "Siemens" arenos lankus. Tiesa, dar ne kaip Vilniaus "Lietuvos ryto" žaidėjas, bet makedonų nacionalinės komandos narys.

Vilniečių naujoko rinktinė nepaliauja stebinti Europos čempionato žiūrovų. Makedonai iškovojo penktąją pergalę iš eilės ir jau užsitikrino vietą Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje.

Fantastišku komandos žaidimu itin džiaugėsi P.Samardžiskis. Bendraudamas su portalo Krepsinis.net korespondentu, vidurio puolėjas tiesiog tryško džiaugsmu ir dalijosi prisiminimais, jog makedonai prieš turnyrą galvojo tik apie antrąjį etapą. Visgi dabar čempionato išsišokėlių apetitas auga - Makedonijos krepšininkai jau pradėjo galvoti apie medalius.

Laisvai angliškai bendraujantis aukštaūgis dalijosi mintimis ne tik apie Makedonijos rinktinės benefisą Senojo žemyno pirmenybėse, tačiau ir apie būsimą sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“.

- Gruzinai žaidė be savo lyderio Zazos Pachulijos bei antrajame kėlinyje taip pat neteko Giorgi Tsintsadzės. Kodėl turėjote tiek daug problemų?

- Labai sunku žaisti prieš komandą, kurios lyderis negali rungtyniauti ir kuri neturi, ko prarasti. Gruzijos rinktinė dabar kaunasi bent dėl vienos pergalės, todėl jie žaidė iš širdies, labai stengėsi. Šiose rungtynėse jautėme didelį spaudimą, nes tai teoriškai silpniausias priešininkas per tris antrojo etapo susitikimus. Visgi dabar jau turime kelialapį į ketvirtfinalį, todėl nebėra dėl ko nerimauti.

- Tai buvo jau penktoji makedonų pergalė iš eilės. Ar jūs labai laimingas?

- Aš labai laimingas, o kas nebūtų? (juokiasi) Dabar pradėjome žaisti solidžiau, tikėti savo jėgomis, o komandoje - euforija. Visi rungtyniaujame atiduodami 200 proc. jėgų. Laimėti yra geriausias dalykas, ką daugiau bepridursi.

- Ar prieš atvykdami į Lietuvą tikėjotės, kad Europos čempionate žengsite taip toli?

- Visi manėme, kad esame pajėgūs prasibrauti į antrąjį etapą. Pirmą ir antrą vietas pagal prognozes turėjo užimti graikai ir kroatai, o dėl trečios pozicijos būtume kovęsi mes ir juodkalniečiai. Tačiau pralaimėjimas Juodkalnijai jau pirmosiose čempionato rungtynėse sukėlė pasipiktinimo audrą Makedonijoje. Buvome kritikuojami ir dėl žaidimo, ir dėl pasiruošimo turnyrui. Tačiau visa tai mus tik įkvėpė ir kitą dieną įveikėme Kroatiją. Tuomet įgijome ir pasitikėjimo savo jėgomis. Manau nuo to ir prasidėjo mūsų žygis į aukštumas.

- Kovosite dėl pirmosios vietos grupėje?

- Nesižvalgome taip aukštai. Tiesiog gyvename su lyg kiekvienomis rungtynėmis. Tačiau mūsų žaidėjų apetitas auga ir jau pradedame tikėti, kad galime netgi iškovoti medalius.

- „Siemens“ arenoje kitą sezoną rungtyniausite kaip Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas. Kokie įspūdžiai?

- Jau esu čia rungtyniavęs, bet tai buvo pirmas kartas, kai žaidžiau čia lyg būčiau šeimininkas. Esu labai laimingas, kad laimėjome ir tikiuosi, jog pergales pratęsime ir sezono metu. Arena yra tiesiog neįtikėtina. Lietuva yra krepšinio šalis, todėl tikrai nusipelnė surengti tokio lygio turnyrą.

- Ar Vilniuje jau susitikote su „Lietuvos ryto“ žaidėjais ar treneriais?

- Jau teko pabendrauti su Rašičiumi, nes jis apsistojęs tame pačiame viešbutyje. Su kitais dar nesusitikau, nes jie išvykę į treniruočių stovyklą kitame mieste. Tiesa, palaikau ryšį su Seibučiu, su kuriuo praėjusį sezoną žaidžiau Turkijoje. Taip pat žinau trenerį. Beje, tikiuosi susitikti su Valančiūnu, kuris taip pat rungtyniauja antrajame čempionato etape. Tikiuosi, kad vienas su kitu susitiksime finale (šypsosi).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų