Pereiti į pagrindinį turinį

P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai

2012-06-12 19:48
P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai P.Samardžiskis: žinau, ką šios rungtynės reikš Lietuvai

Į Lietuvą sužaisti draugiškų rungtynių su Rusijos ir Lietuvos rinktinėmis atvykę Makedonijos vyrų krepšinio rinktinės nariai neslėpė optimizmo.

Pernai Lietuvoje vykusiame Europos vyrų krepšinio čempionate makedonai pravirkdė mūsų šalies krepšinio sirgalius, sensacingai paskutinėmis rungtynių sekundėmis nugalėdami lietuvius ketvirtfinalyje. Tokia rungtynių baigtis mūsų krepšininkams užkirto kelią link medalių.

Šiemet abi rinktinės kovos atrankos į olimpiadą krepšinio turnyre Venesueloje. Šeštadienį Klaipėdoje lietuviai susigrums su makedonais draugiškose rungtynėse. Tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos narys makedonas Predragas Samardžiskis puikiai suvokia, kas laukia jo šalies krepšininkų uostamiestyje.

- Predragai, jūsų komandos draugas rinktinėje Pero Antičius yra minėjęs, kad po stebuklingo pasirodymo „Eurobasket 2011“ Makedonijos krepšininkai šiemet nejaučia jokio spaudimo. Ar tai tiesa?

- Manau, kad taip buvo iš pradžių, kol prieš 10 dienų nepradėjome treniruočių stovyklos. Tada pamatėme, kiek Makedonija tikisi iš mūsų. Manau, kad tai nedidelis spaudimas, bet gera žinoti, kad žmonės Makedonijoje tiki mumis.

Anksčiau nebūdavo spaudimo, jeigu pralaimėdavome, visi to tikėdavosi, bet dabar jie pradėjo tikėti mumis. Turėsime viską įrodyti aikštelėje. Manau, sugebėsime tai padaryti.

­- Ko Makedonijoje tikimasi iš rinktinės šiemet?

- Manau, visi tikisi, kad pateksime į olimpines žaidynes. Tačiau turime didelę problemą, nes Bo McCalebbas vis dar žaidžia, Pero Antičius baigė sezoną tik prieš 7 dienas, jis vis dar pavargęs. Kai kurie kiti žaidėjai taip pat paprašė laiko pailsėti. Neturime daug laiko, kad susižaistume. Tačiau manau, kad mes vis tiek pasirodysime gerai, nes kartu žaidžiame jau 7-8 metus. Be to, šiemet rinktinėje yra keli jauni krepšininkai, kurie stengsis įrodyti, ko yra verti per šiuos du draugiškus susitikimus.

Esu optimistas, tikiuosi, kad įveiksime atranką. Pagrindiniams mūsų žaidėjams praėjęs sezonas buvo geras, jie dar neprarado geros formos. Taigi, kai jie grįš, manau, jie pritaps prie rinktinės kaip pirštinė prie rankos.

- Ar manote, kad sapnas, prasidėjęs pernai, dar nesibaigė?

-­ Dabar laikas naujai svajonei. Tai, kas įvyko praeityje, ir lieka praeityje. Turime išmokti, kad tai, kas įvyko, nebuvo atsitiktinumas. Mes tai žinome ir turėsime įrodyti kitiems. Žinoma, tai buvo šiek tiek nerealu ir nebuvo nutikę anksčiau. Tačiau tai nenutiko be priežasties. Su šiek tiek sėkmės galime įveikti olimpinę atranką ir tapti pirmąja istorijoje Makedonijos komanda, kuri pateko į olimpines žaidynes. Iki šiol olimpiadoje dalyvaudavo tik mūsų individualių sporto šakų atletai.

- Šiemet jums vadovauja naujas treneris. Kuo skirsis jo darbo metodai nuo buvusiojo?

- Manau, kad jo taktika nedaug kuo skirsis nuo ankstesnio trenerio. Jis buvo dviejų ankstesnių vyriausiųjų trenerių asistentas. Taip pat anksčiau treniravo dvidešimtmečių rinktinę. Šioje rinktinėje yra septyni žaidėjai, žaidę toje rinktinėje. Nemanau, kad bus didelių problemų prisitaikyti prie jo. Šis treneris savo būdu panašus į ankstesnį. Jeigu tikėsime jo žodžiais, manau, viskas bus gerai.

- Šeštadienį žaisite prieš Lietuvą. Šis mačas lietuviams bus labai svarbus. Kokią reikšmę jis turės jums?

-­ Kerštas! Kerštas! (juokiasi). Aš manau, kad bus įdomu, nes žinau, ką šis mačas reiškia Lietuvai. Mano komandos draugai, ko gero, nesupranta jo reikšmės. Nesakysiu, kad jūs laimėsite, nes tai draugiškas susitikimas. Mūsų komandoje daug jaunų žaidėjų, kurie nori įrodyti savo vertę ir patekti į komandą. Lietuviams, jeigu jie laimės, tai bus galimybė truputį nurimti dėl to pralaimėjimo mums ketvirtfinalyje. Manau, tai bus šiek tiek daugiau negu draugiškas susitikimas, bet tikrai geras mačas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų