Pereiti į pagrindinį turinį

R. Javtokui – naujos prošvaistės atsiimti solidžią skolą

2013-03-05 03:44
R. Javtokui – naujos prošvaistės atsiimti solidžią skolą
R. Javtokui – naujos prošvaistės atsiimti solidžią skolą / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas buvo įsitikinęs, jog neatgaus pinigų, uždirbtų dvejus metus atstovavus rusų Maskvos „Dinamo“ klubui, tačiau pastarųjų mėnesių įvykiai suteikė vilties – dešimtūkstantinė rusų skola lietuviui gali būti ir išmokėta, rašo 15min.lt.

„Kiek man skolinga Rusijos ekipa? Gal kam maži pinigai, man – tikrai dideli. Neįvardysiu tikslios sumos – sakysime, jog maskviečiai skolingi dešimtimis tūkstančių“, – pasakojo R. Javtokas.

Dabar „Žalgirio“ ekipai atstovaujantis 32-ejų krepšininkas Rusijos aukščiausios lygos komandai „Dinamo“ atstovavo 2007–2009 metais.

Beveik trejus metus siekęs tapti pirmuoju Rusijos krepšinio platybėse, „Dinamo“ „išsikvėpė“ 2010 metais: skolos žaidėjų algoms siekė šimtus milijonų rublių, Rusijos čempionato rengėjams maskviečiai prasiskolino 10,7 mln. rublių (apie 1 mln. litų).

Pinigų negavę krepšininkai praėjusiais metais pradėjo teismų maratonus su „Dinamo“ vadovais.

Kaip aiškino Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, jam jau skambino „Dinamo“ komandos atstovai.

„Na, skambino, žadėjo kažkaip sugrąžinti skolą. Kai buvai „palaidojęs“ tuos pinigus, optimistiškai nuteikia tokios naujienos. Sakysime taip – viskas juda į gerąją pusę. Nesitikėjau, kad bandys su manimi kalbėtis“, – aiškino po sunkios traumos atsigaunantis ir jau visa jėga „Žalgiryje“ kovojantis R. Javtokas.

Maskviečių ekipoje 2008–2009 metų sezone kartu su R. Javtoku žaidė ir dar vienas mūsų šalies krepšininkas – Darjušas Lavrinovičius.

„Neturėdamas pinigų, „Dinamo“ klubas su krepšininkais siekė atsiskaityti daiktais, – juokėsi R.Javtokas. – Padengiant kontrakto pinigus, Darjušas gavo butą Maskvoje. Kaip supratau, tuo Brolio istorija su skola ir išsisprendė. Tačiau tik jis gali viską tiksliau pasakyti...

Man taip pat buvo perduotas klubo butas Maskvoje, tačiau jį pardavus buvo padengta tik dalis sutarties sumos. Tad „Dinamo“ man vis skolingas.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų