Pereiti į pagrindinį turinį

S.Ivanovas: komandos galės rinktis, kaip kovoti dėl Eurolygos

2012-05-04 12:10
S.Ivanovas: komandos galės rinktis, kaip kovoti dėl Eurolygos
S.Ivanovas: komandos galės rinktis, kaip kovoti dėl Eurolygos / Scanpix nuotr.

Europos krepšinio pasaulyje šurmulį jau kurį laiką kelia klausimas dėl patekimo į ULEB Eurolygą sistemos. Vieningosios VTB lygos vadovams susitarus su Eurolygos vadovais, VTB lygoje žaidžiančios komandos kelialapius turėtų dalintis per šio turnyro varžybas, o ne per nacionalinius čempionatus. Vėliau Eurolyga šį susitarimą atšaukė.

Vilniuje vykusiame Vieningosios VTB lygos finaliniame ketverte viešėjęs lygos prezidentas Sergėjus Ivanovas teigė, kad komandos galės pasirinkti, kokiu keliu siekti vietos Eurolygoje. „Rusijos klubai tai darys per VTB lygos varžybas. Rusijos čempionato reguliariajame sezone žaisti komandoms tiesiog neužteks laiko“, - kalbėjo S.Ivanovas.

Vieningosios VTB lygos prezidentas teigė, kad pokalbiai ir derybos su Eurolygos vadovais dėl siūlomo projekto dar nesibaigė. Pagal Vieningosios lygos vadovų siūlymą, komanda laimėjusi turnyrą patektų į Eurolygą. Jeigu turnyrą laimi komanda turinti Eurolygos A licenciją, į Eurolygą patenka antrą vietą užėmusi komanda. „Ironiška, tačiau, jeigu sistema galiotų jau šiam sezonui, „Lietuvos rytas“ jau būtų Eurolygoje. Pagal šią sistemą į Eurolygą galėtų patekti kad ir šeštą ją vietą turnyre užėmusi komanda, jeigu penkios esančios prieš tai turi Eurolygos A licencijas“, - kalbėjo S.Ivanovas.

Lygos prezidentas teigė esąs patenkintas Vilniuje surengtu finalo ketverto turnyru. „Norėčiau, kad dauguma VTB lygos komandų turėtų tokias sales kaip lietuviai“, - sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų