Pereiti į pagrindinį turinį

Z.Pachulia: jei ne traumos, gal būtume nuėję toliau

Z.Pachulia: jei ne traumos, gal būtume nuėję toliau
Z.Pachulia: jei ne traumos, gal būtume nuėję toliau / Vytauto Petriko nuotr.

Pirmą kartą į Europos čempionatą patekusi Gruzijos nacionalinė komanda sugebėjo netgi prasibrauti į antrąjį etapą, tačiau dar prieš prasidėjus svarbioms kovoms turnyro debiutantai buvo beveik pasmerkti. Dėl traumos iki Europos čempionato pabaigos ekipai negali padėti didžiausia žvaigždė Zaza Pachulia.

Lyderio netektis iškart atsiliepė gruzinų žaidimui. Antrajame etape per dvejas rungtynes neiškovota nė viena pergalė, nusileista ir įveikiamiems suomiams.

„Liūdniausia, kad komandai tavęs labai reikia, o tu tiesiog negali padėti. Visgi traumos taip pat yra krepšinio dalis. Nekenčiu būti traumuotu. Tai turbūt blogiausia, kas gali atsitikti žaidėjui. Tai tikrai užknisa“, - neslėpė nusivylęs, tačiau su padėtimi jau susitaikęs Z.Pachulia.

Galėjo pasirodyti dar geriau?

Tiesa, nepaisant nesėkmingų antrojo etapo kovų, gruzinai turi, kuo didžiuotis. Vien pirmojo barjero įveikimas Gruzijai yra istorinis įvykis. Gruzijos krepšininkai tapo pirmąja šios šalies sporto komanda, patekusia į finalinį Europos čempionato etapą.

„Manau, kad mūsų rezultatas čempionate išties geras, - teigė Z.Pachulia. - Patekdami į čempionatą tuo pačiu įsirašėme į istoriją, bet ir prasibrovimas į antrąjį etapą taip pat yra istorinis įvykis. Mano šaliai, komandai ir žaidėjams tai reiškia labai daug. Gaila, kad rinktinę išretino traumos. Tačiau kad ir kaip bebūtų, didžiuojuosi Gruzija“, - pasakojo „centras“.

Tiesa, paklaustas, ar su visais sveikais žaidėjais gruzinai galėjo nueiti dar toliau, Z.Pachulia nebuvo kategoriškas.

„Kas ten žino, galbūt visi būdami sveiki būtume žengę dar toliau“, - svarstė aukštaūgis.

„Kai iškrenta du startinio penketai žaidėjai, bet kam būtų sunku. Priprasti prie žaidimo be traumuotų žaidėjų nėra kaip, nes neįmanoma to numatyti. Bent jau įgijome naudingos patirties, kurių padės mums būti tvirtesniems ateityje“, - save paguosti bandė Z.Pachulia.

Gruzija didžiuojasi

Vien Lietuvoje Gruzijos nacionalinę komandą palaikė nemažas sirgalių būrys. Dar daugiau žmonių už krepšininkus serga pačioje Gruzijoje.

„Manau jie taip pat didžiuojasi. Vis tik mes pirmoji mūsų šalies nacionalinė komanda visose sporto šakose, kuri pateko į pagrindinį Europos čempionato etapą. Mus arenose taip pat palaiko nemažas būrys sirgalių. Tai tikrai puiku“, - neslėpė Z.Pachulia.

Kalbėdamas apie Gruzijos krepšinio ateitį, čia pat Atlantos „Hawks“ vidurio puolėjas pridūrė: „Tiesa, manau, kad visa tai dar tik pradžia, kas mūsų laukia netolimoje ateityje.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų