Mokykloje – ekstremali situacija: vanduo liejosi per visus keturis aukštus

  • Teksto dydis:

Anot valytojos, dabar – juokas, palyginus su su tuo, kai po savaitgalio mokykloje vanduo šniokštė per sienas, grindis, laiptinę ir lubas. Kada pratrūko vamzdis viršutiniame aukšte ir kiek ilgai vanduo bėgo per visus keturis aukštus iki pat rūsio ir elektros skydinės, niekas nežino, pasakojama LNK reportaže.

„Neturime tokio darbuotojo, kuris prižiūrėtų patalpas, tad tai galėjo nutikti ir sekmadienį, ir iš sekmadienio į pirmadienį. Sudėtinga mums įvertinti“, – aiškino Raguvos gimnazijos direktorė  Inesa Vietienė.

Bet grėsmes pedagogai skubiai įvertino, nes vandenyje „išsimaudė“ ir elektros instaliacija.

„Net iškilo ir gaisro grėsmė“, – teigė I. Vietienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kadangi dauguma mokinių po incidento buvo pakeliui į mokyklą, tąkart teko juos sugrąžinti, taip pat trumpam – ir nuotolinį mokymą.

Vamzdžio avarijos nuostolius vertins ir turėtų padengti draudimas. Tai – visas džiaugsmas, kas galėjo nutikti geriausio. Visas, maždaug dvidešimt Panevėžio rajono švietimo įstaigų valdžia apdraudusi.

Šio pastato atstatymas mums kainavo apie 500 tūkst. eurų. Aišku, gavome šiek tiek paramos iš valstybės.

 

„Mes nuo 2017 metų visus viešuosius pastatus draudžiame nuo įvairių situacijų“, – sakė Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis.

Pinigus draudimui iš biudžeto rajono valdžia pradėjo skirti pamokyta, kai nuo žaibo iškrovos užsidegė Piniavos mokykla-darželis.

„Šio pastato atstatymas mums kainavo apie 500 tūkst. eurų. Aišku, gavome šiek tiek paramos iš valstybės“, – sakė E. Lunskis.

Rajono savivaldybei priklausančių statinių draudimui atseikėta net 23 tūkst. eurų. Panevėžio miestas seka rajono pavyzdžiu. Pusė mokyklų, kuriose nėra sargų, bet įvestos signalizacijos, taip pat apdraustos iš biudžeto. Miesto darželių pastatai ir turtas apdraudžiami ne pirmus metus. Draudimui pabrangus, šiemet vien ikimokyklinių įstaigų saugumui esą reikės 20 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam viešosioms moklėms remontas?!

Kam viešosioms moklėms remontas?! portretas
Svarbiausia, Morganos narkotikai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių