Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Tytuvėnų gaisro – naujas tyrimas

Artūro Morozovo nuotr.

Šiaulių aplylinkės prokuratūra pradėjo naują ikiteisminį tyrimą ir toliau aiškinasi, kas kaltas dėl Tytuvėnų vienuolyną nusiaubusio gaisro. Įtarimai jau pareikšti dviem asmenims.

Šiaulių apylinkės prokuratūra įtarimus dėl neatsargaus turto sunaikinimo ir netinkamo tarnybos pareigų atlikimo pareiškė dviem asmenims: bendrovės, įrengusios vienuolyne dūmtraukį, statybos darbų vadovui ir statybos techniniam prižiūrėtojui.

Neatmetama, kad įtariamųjų gali būti ir daugiau. 2015-ųjų gruodį buvusiam Tytuvėnų piligrimų centro vadovui Pranui Jurkaičiui teismas skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant pusantrų metų, tačiau kartu konstatavo, kad jis gali būti ne vienintelis kaltas dėl gaisro.

Bemaž pusketvirto milijono eurų žalą, kurią patyrė Kultūros paveldo departamentas ir vienuolyno bei bažnyčios ansamblį apdraudusios bendrovės, teismas paliko nenagrinėtą. Šį nuosprendį apskundė ir P. Jurkaitis, ir Kultūros paveldo departamentas.

Didžiulis gaisras Tytuvėnuose kilo 2012-ųjų sausį, liepsnos nuniokojo Tytuvėnų vienuolyno ir bažnyčios ansamblį, išdegė apie tūkstantį kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apdegė ir apanglėjo bažnyčios medinės stogo konstrukcijos, sudegė dalis sakralinio meno muziejuje eksponuotų liturginių reikmenų, gesinant gaisrą nuo vandens nukentėjo vienuolyno pirmojo aukšto freskos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų