Pereiti į pagrindinį turinį

Dingus nepilnamečiui į šeimos namų duris pasibeldė vaiko teisių specialistai

2020-09-14 10:50
DMN inf.

Penktadienį iš mokyklos į namus negrįžus nepilnamečiui, ant kojų sukelti Marijampolės apskrities pareigūnai bei Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

Pirminiais duomenimis, 2003 metais gimęs nepilnametis  rugsėjo 11 d. apie 7 val. išėjo iš namų, esančių Marijampolėje,  Matulaičių gatvėje, į  mokyklą ir iki šiol negrįžo.

Į pareigūnus kreiptasi praėjus dviem dienom po vaikino dingimo. Jo buvimo vieta vis dar nėra žinoma.

Pirmadienį į nepilnamečio šeimos namus nuvyko Vaiko teisių apsaugos specialistai. 

„Renka informaciją, aiškinasi aplinkybes. Vienas iš tikslų – taip pat aptarti, kokių papildomų pagalbos priemonių gali prireikti dingusiam vaikinui, nes toks jo išėjimas iš namų nepranešus – ne pirmas. Vaiko teisių apsaugos tarnybai ši šeima yra žinoma. Šeima jau buvo susidūrusi su tam tikrais sunkumais“, – portalo žurnalistams sakė informaciją Kauno bei Marijampolės apskričių klausimais teikianti Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė Ramunė Liubinaitė.

Pasak jos, šiuo metu svarbiausia – sužinoti, kur galėtų būti nepilnametis, ir ar jam viskas gerai.

Paklausta, ar tarp vaikino ir jo šeimos namų galėjo įvykti konfliktas, po kurio nepilnametis ir negrįžo į namus, R. Liubinaitė teigė kol kas negalinti nieko pasakyti, nes įvykio aplinkybės iki šiol aiškinamos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų