Gaisras Alytuje palaužė net stipriausius: ligoninėje atsidūrė du ugniagesiai

  • Teksto dydis:

Daugiau nei prieš savaitę Alytaus padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ įsiplieskęs milžiniškas gaisras padarinių turėjo ne tik gamtai, gyvūnams, miesto gyventojams, bet ir gaisrą gesinantiems ugniagesiams.

Trečiadienio naktį dėl pablogėjusios savijautos į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninę greitosios pagalbos automobiliu buvo pristatyti du ugniagesiai, rašo portalas 15min.lt.

Įstaigos direktorius Artūras Vasiliauskas tvirtino, kad pristatytų ugniagesių negalavimai rimti – įtariamas apsinuodijimas toksinėmis medžiagomis.

Pasak A. Vasiliausko, į medikus dėl po gaisro pablogėjusios savijautos jau anksčiau kreipėsi dar vienas medikas ir kiti alytiškiai.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Alytaus apylinkėse prieš kelias dienas rastas nugaišęs kiškis – atlikus tyrimus paaiškėjo, kad kiškis užduso dėl įkvėptų smalkių ar suodžių. Tyrimo metu kiškio trachėjoje rasta suodžių, nustatyta plaučių edema, pastebėtos kraujosruvos plaučiuose, taip pat kvėpavimo takų, kvėpavimo ir vidaus organų hiperemija (kraujavimas).

Alytaus miesto mero feisbuko nuotr., redakcijos montažas

Socialinėje erdvėje aktyviai reiškiasi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis – jis ne tik džiaugiasi dėl ugniagesių didvyriškumo, dėkoja žmonėms už bendruomeniškumą, bet nevengia žarstyti kritiškų žodžių dėl įstatymų spragų.

Meras džiaugėsi, kad žmonės labai vieningi, palaiko ugniagesius: socialiai atsakingos parduotuvės, kepyklėlės, kavinės ir pavieniai žmonės veža maistą, vandenį. Tačiau N. Cesiulis pastebėjo, kad šioms iniciatyvoms pagalius į ratus bando kaišioti įvairios tarnybos. 

„Ekstremali padėtis. Dabar visokios tarnybos tarnybėlės puola klausinėti, kas veža maistą, ar yra maisto gamybos licencijos, ar turi leidimus vežioti maistą ir pan. Prašo kontaktų, pavadinimų, klausia, kada konkrečiai maistas vežamas. Ar čia veikti neturi ką, ar čia tiesiog taip už gerumą padėkojama šiais laikais? Dabar galvoju apie tą ponią, kuri lašinukus iš namų vyrams pjaustė. Juk nei gamybos licencijų, nei transportavimo leidimų. Ką kalbėti apie tai, kad vyrai valgo juodom rankom ir panagėm. Nes tiesiog jos jau nebeatsiplauna. Gal kokia sanitarinė gali atvažiuoti. Mums jūsų tikrai trūksta“, – ironizavo meras.

Primename, kad gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras padangų perdirbimo gamykloje buvo lokalizuotas, tačiau įvykio vietoje toliau dirba kelios dešimtys ugniagesių. Pranešta, kad padangos vis dar smilksta ir tai gali tęstis dar kelias dienas.

Alytaus miesto ir rajono savivaldybėse dėl gaisro paskelbta ekstremali padėtis, evakuotas šalia esantis Medicininės reabilitacijos ir sporto centras.

Aplinkos ministras K. Mažeika tai pavadino viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių Lietuvoje, o žala gamtai, pasak jo, gali siekti 5 mln. eurų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėmesio

Dėmesio portretas
Vėl apsireiškė paslaugioji prostitutė Emma su savo nuorodomis! Įdomu, kur žiūri spec. tarnybos?!

Nord

Nord portretas
Čia toks požiuris į tą vargšą lietuvį gaisrininka, kaip tame rusu filme "štrafbat"... . Kur kažkokios palapinės žmonėms pasėdėt po stogu, kur džiuvyklos rubams, kur dušo kabinos???! Žodžiu baisu, kokiam lygyje yra Lietuvoje dirbantis žmogus .

Kaunietė

Kaunietė portretas
Vargšai Ugniagesiai. Jie -- tarsi myriop pasmerkti nusikaltėliai. Neturiu žodžių apibūdinti šiems pasišventusiems Žmonėms. Kas atsakys už jų sveikatos suluošinimą? Matosi reportaže, kad vos pavelka kojas. Juk jau visa savaitė taip pasišventusiai dirba! Dėl kažkieno aplaidumo gali netekti savo gyvybės! Jie -- mūsų dienų Didvyriai. Vargšai Didvyriai. O juk dauguma jų turi šeimas, vaikučius, kurie jų laukia ir dėl jų pergyvena... Ech, valdžioje sėdintys ponai, užuot riejęsi dėl postų, gal nors dabar pagalvosite apie ŽENKLŲ atlyginimo pakėlimą Ugniagesiams?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių