Gaisro „Ecoservice“ teritorijoje paimtų mėginių duomenis tikimasi turėti iki trečiadienio

Šeštadienį kilus gaisrui atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“, iš teritorijos paimtų oro, vandens mėginių duomenų rezultatų tikimasi sulaukti iki trečiadienio.

„Šiuo atveju nors degė nepavojingos atliekos, tačiau tarša į aplinkos orą buvo ir buvo paimti mėginiai, laukiam dabar jų rezultatų, tuomet galėsime pasakyti tiksliai, kokie teršalai išsiskyrė“, – pirmadienį Žinių radijui sakė Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Vilniaus valdybos viršininkas Edgaras Skrebė.

„Mes tikimės iki trečiadienio turėti duomenis“, – pridūrė jis.

Pasak E. Skrebės, iš įmonės teritorijos buvo paimti oro ir vandens mėginiai.

„Buvo tiek oro ėminiai imti, tiek ir vandens, kad patikrintume, ar gesinant gaisrą nenutekėjo į Neries upę, kažkur į aplinką, į gruntą. Buvo paimti ir nuotekų mėginiai“, – kalbėjo jis.

Buvo tiek oro ėminiai imti, tiek ir vandens, kad patikrintume, ar gesinant gaisrą nenutekėjo į Neries upę, kažkur į aplinką, į gruntą.

Gaisras sostinėje netoli Gariūnų turgavietės esančioje bendrovės teritorijoje kilo šeštadienio rytą, šeštadienio vakarą jis buvo lokalizuotas, žmonės per jį nenukentėjo. Gaisrą gesino didelės ugniagesių pajėgos, taršos dėl dūmų vilniečiai iš esmės nejuto, nes vėjas juos nešė tolyn nuo miesto.

„Ecoservice“ informavo, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre degė nepavojingos atliekos, įmonė dėl gaisro pradėjo vidinį tyrimą. Bendrovė teigia teikianti paslaugas įprastai, bendradarbiaujanti su pareigūnais bei institucijomis.

„Ecoservice“ taip pat tvirtina, kad atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

Dėl gaisro Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, AAD atlieka patikrinimą, kurio metu matuojami sudegusių atliekų kiekiai ir vėliau bus vertinama aplinkai padaryta žala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na ir kam dar tos papildomos išlaidos tyrimams, juk aplinkosauginkėjau paskelbė kad po gaisro atliekų tvarkymo įmonėje Vilniuje oro kokybė gera, žiūrėti žemiau esantį straipsnį.

W

W portretas
Ka ten tirti , aiškus eko dumas , kas nesudegė reikia išparduoti mėsos cechams , dešroms rukyti .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių