Gelbėjimo operacija siaurais apledėjusiais laiptais: stuburo traumą patyrusi moteris išnešta saugiai

  • Teksto dydis:

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai pirmadienį pasidalijo vienos iš neeilinių gelbėjimo operacijų detalėmis.

Ugniagesių ir medikų veikla dažnai persipina. Taip nutiko ir sekmadienį.

Nuotraukomis iliustruota situacija įvyko Elektrėnų savivaldybės Kazokiškių seniūnijos Zabarijos kaime.

Čia ugniagesiams gelbėtojams teko iš antrojo aukšto nuleisti stuburo traumą patyrusią moterį. „Nei atvykę medikai, nei anksčiau tai bandę padaryti nukentėjusiosios artimieji, neturėdami tinkamos įrangos bei įgūdžių, negalėjo jai padėti“, – pasakojo tarnybos atstovai.

Darbuotis atvykę Elektrėnų ugniagesiai visų pirma įvertino laiptų konstrukcijų stabilumą. Be viso kito jie buvo apledėję ir siauri. Nutarta naudoti ištraukiamąsias kopėčias kaip rampą. Imobilizuota nukentėjusioji ja ir buvo nuleista į apačią.

Moteris buvo imobilizuota ant medikų neštuvų, tam panaudoti trys imobilizavimo diržai bei du diržai nuo ugniagesių neštuvų.

„Pritvirtinus gelbėjimo virvę, vienas ugniagesys viršuje atliko saugos funkciją, kitas kartu su mediku nuleidinėjo neštuvus, o du ugniagesiai perėmė juos apačioje. Gelbėjimo darbai atlikti profesionaliai ir operatyviai. Moterį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę“, – puikiai sukoordinuotą ir įgyvendinta gelbėjimo operacija pasidžiaugė tarnybos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių