Gelbėtojai turėjo daug darbo dėl vėjo: teko šalinti nulaužtus medžius, nukritusius laidus

Ugniagesiai-gelbėtojai sekmadienį, nurimus vėjui, sulaukia  pavienių iškvietimų šalinti jo padarinių, o šeštadienį gauti 89 iškvietimai, dalis jų buvo dėl nulaužtų medžių ar šakų, nukritusių laidų.

„Šiuo metu nėra tokių iškvietimų“, – BNS sekmadienį po vidurdienio sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyr. specialistas Saulius Raščevskis.

Pasak jo, per praėjusią parą (nuo šeštadienio 6 val. iki sekmadienio 6 val.) buvo 89 išvykimai.

„Jau daugiau nei vidutiniškai. Naktį iškvietimų nebuvo, vakar dieną šalinome pasekmes“, – teigė jis.

Dažniausiai gelbėtojai vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies dėl didelio vėjo nuvirtusius medžius, nulūžusias šakas, nukritusius elektros laidus. Vilniuje pastoliai buvo užvirtę ant automobilio.

Jau daugiau nei vidutiniškai. Naktį iškvietimų nebuvo, vakar dieną šalinome pasekmes.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos nurodė, kad 13 val. duomenimis, šalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik vietomis yra išlikusių drėgnų kelių ruožų.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daugelyje šalies rajonų išlieka slidūs, provėžoti, padengti pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Oro temperatūra nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos.

Bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) nepraneša apie gyventojus, kuriems būtų sutrikęs elektros tiekimas dėl sustiprėjusio vėjo.

Lietuvos oro uostai BNS nurodė, kad sekmadienį visi lėktuvai leidosi ir kilo. Kaune dėl stipraus vėjo šeštadienį iki vidurdienio nenusileido vienas „Wizz Air“ lėktuvas, kuris skrido iš Londono. Dėl sudėtingų oro sąlygų jis pasuko į Rygos oro uostą.

Klaipėdos jūrų uostas nurodo, kad vėjo greitis sekmadienį nuo 6 val. siekia 11-15 metrų per sekundę.

Dėl sustiprėjusio vėjo prieš šeštadienio vidurnakčio buvo pradėtas riboti laivų eismas, bet 18 val. laivyba atnaujinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu tai

Nu tai portretas
nuolat bevagiantiems iš mūsų visų medieną čia labai gerai. Kad ir nepaimsi nieko iš lapų bet keliem mėnesiam juodu pinigu srautelis garantuotas:D)

???

??? portretas
???o
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių