Į gimnaziją atvykę ugniagesiai aptiko užkaltus langus ir neveikiančią signalizaciją

Į Alytaus Šv. Benedikto gimnaziją dėl kilusio gaisro atvykę ugniagesiai aptiko užkaltus langus ir neveikiančią signalizaciją.

10.39 val. ketvirtadienį buvo gautas pranešimas, kad gaisras kilo Topolių gatvėje esančioje ugdymo įstaigoje.

Iki ugniagesių atvykimo darbuotojai iš dviejų aukštų gimnazijos pastato evakavo 727 mokinius, taip pat evakavosi 69 darbuotojai.

Pirmame pastato aukšte esančiame berniukų tualete sudegė du tualetinio popieriaus plastikiniai laikikliai, apdegė du kvadratiniai metrai kabinos, aprūko tualeto sienos ir lubos.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, po įvykio ugniagesių pamainos vadas su gimnazijos darbuotojais aptarė evakuacijos trūkumus – nesuveikė priešgaisrinė signalizacija, nemažai langų buvo užkalti ir išimtos jų rankenėlės.

Langus keisim, ne mokyklos jėgoms pasikeisti langus, kurie buvo blogos būklės, jie buvo užkalti saugumo sumetimais.

Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė BNS sakė, kad gimnazija buvo pastatyta prieš 25 metus, jos langai nekeisti.

„Labai išgyvenu dėl šio įvykio, langus keisim, ne mokyklos jėgoms pasikeisti langus, kurie buvo blogos būklės, jie buvo užkalti saugumo sumetimais. Dėl signalizacijos – irgi laukiam pinigų. Tie klausimai turėtų būti skirti ne man, savivaldybė jau buvo numačiusi juos keisti“, – BNS sakė L. Šernienė.  

Pasak jos, po šio įvykio gimnazija sulaukė savivaldybės švietimo skyriaus dėmesio.

Dėl ketvirtadienį kilusio gaisro pamokos buvo nutrauktos, patalpos iki vėlyvo vakaro buvo vėdinamos. Penktadienį ugdymo procesas vyksta toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių