Į Lietuvą atkeliavę šalčiai jau pareikalavo aukų

Lietuvoje šalčiai pareikalavo kelių aukų: negyva, greičiausiai sušalusi moteris rasta ketvirtadienio rytą, Bendrajame pagalbos centre pastarosiomis savaitėmis gauta daugiau kaip dešimt pranešimų apie nuo šalčio nukentėjusius žmones.

Ketvirtadienio rytą buvo pranešta apie Vilniaus rajone esančiame Pakalniškių kaime malkinėje rastą negyvą moterį.

Vilniaus apskrities policijai apie įvykį pranešta 9.17 val., mirusios moters tapatybė ir mirties priežastis aiškinamasi, manoma, kad ji galėjo sušalti.

Dar vienas sušalti galėjęs negyvas vyras, Vilniaus apskrities policijos duomenimis, ketvirtadienį rastas Trakų rajone esančiame Rūdiškių miestelyje. Apie 60 metų amžiaus vyras rastas namo kieme, tačiau neaišku, ar šaltis buvo jo mirties priežastis.

Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė Vilma Juozevičiūtė BNS sakė, kad pastarosiomis savaitėmis sulaukta ne vieno pranešimo apie nuo šalčio nukentėjusius žmones.

Trečiadienį BPC gavo tris pranešimus apie sušalusius žmones: vienas vyras nušalo kojos pirštus Kvėdarnoje, kitas neblaivus vyras labai sušalo Vilkaviškio rajone.

Dar vieną skambutį BPC peradresavo kolegos iš Latvijos: ligotas žmogus bijojo namuose negyvai sušalti ir prašėsi išvežamas į slaugos ligoninę.

Pas jį vykdami medikai užklimpo kelyje, todėl teko kviestis ugniagesius gelbėtojus, kurie nutempė medikų automobilį į sodybą ir partempė atgal ant nuvalyto kelio.

Dar trys žmonės – moteris Ukmergės rajone ir du vyrai Varėnos rajone ir Pabradėje – pirmadienį nušalo kojas.

Praėjusią savaitę šalčiai taip pat nusinešė vieną gyvybę: sausio 16 dieną Vilniaus rajone kaimynai rado negyvą, prie žemės prišalusią kaimynę.

Pagalbos į BPC taip pat kreipėsi kojas nušalę žmonės, pranešta apie kelis sušalusius ir į aplinką nereagavusius asmenis.

Lietuvoje ketvirtadienio naktį daug kur spaudė šaltis: Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šalčiausia buvo Marijampolėje, kur užfiksuota -21 laipsnis šalčio, Varėnoje, Ukmergėje ir Kybartuose, kur buvo apie -20, ir Kelmėje, kur temperatūra siekė -19 laipsnių šalčio.

Vis dėlto, pasak Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotojos Vandos Pumputienės, šalčio aukomis dažnai tampantys benamiai ir išgerti linkę žmonės spaudžiant dideliems šalčiams ieško vietų šilčiau prisiglausti, todėl tokių atvejų esant dideliems šalčiams būna mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pamanyk, sušalo keli žmogeliai, svarbu kad ŠUNYS Lietuvoje nesušaltų !! Jie pas mus dabar svarbesni už žmones. Greit jiems valstybines laidotuves darysim n Mišias bažnyčioj jiems jau užperka, tik dar išpažinties nepriima, bet čia tik laiko klausimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių