Ilgąjį šventinį savaitgalį ugniagesiai gelbėjo žmones, kiaules bei į griovį nuslydusią karvę

  • Teksto dydis:

Ilgąjį šventinį savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai 105 kartus vyko gesinti gaisrų ir atliko 92 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, du buvo traumuoti, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Rugpjūčio 13 d., šeštadienį, 9.09 val., Kaune, Tunelio gatvėje degė individualus gyvenamasis namas. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai  rado dūmų pilną mansardą, o joje įrengtame kambaryje, lovoje – apdegusį žmogaus kūną.

Tą pačią dieną, 12.52 val., Molėtų rajone, Suginčių seniūnijoje, Mokylių kaime atvira liepsna degė keturratis „Renegade“. Gesindamas gaisrą jo savininkas apdegė rankos plaštaką. Gaisro metu sudegė visos degiosios keturračio dalys.

Sekmadienį, 13.45 val., Vilniuje, Karklėnų gatvėje gaisras kilo daugiabutyje. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams atvira liepsna degė vieno kambario butas penktajame aukšte. Penktasis ir šeštasis  aukštai buvo stipriai uždūminti. Šiame gaisre nukentėjo ne tik butas (išdegė kambarys ir jame buvę baldai ir daiktai, aprūko visas butas), bet ir žmogus. Ugniagesiai gelbėtojai išnešė smarkiai apdegusį vyrą, kurį medikai išvežė į ligoninę. Trys žmonės buvo evakuoti. Kiti gyventojai iš degančio namo išėjo patys.

Šeštadienį Kelmės rajone, Šaukėnų seniūnijoje, Žutautų kaime, laukuose degė šiaudų presas. Gaisro metu apdegė preso dalys, du šieno rulonai, išdegė 4 arai ražienos.

15.32 val. Kalvarijos savivaldybėje, Sangrūdos seniūnijoje, Miklausės kaime, atvira liepsna degė du ūkiniai pastatai. Gaisro metu vienas pastatas sudegė visiškai, kito pastato sudegė stogas, išdegė vidus. Ugniagesiai išgelbėjo 2 paršiukus ir nuo ugnies apsaugojo šalia stovintį gyvenamąjį namą.

16.34 val. pranešta, kad Jonavos rajone, Kulvos seniūnijoje, Batėgalos kaime, liepsnoja kombainas „Dronningborg 4000S“. Gaisro metu sudegė visos degiosios jo dalys, dvi tonos bunkeryje buvusių grūdų, išdegė 0,5 ha ražienų.

Apie 17 val. Šilalės rajone, Laukuvos seniūnijoje, Juodainių kaime atvira liepsna degė gyvenamasis namas, lauko virtuvė ir ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė gyvenamojo namo ir ūkinio pastato stogai, medinės vasaros virtuvės konstrukcijos. Iš ūkinio pastato buvo išgelbėtos dvi kiaulės.

Sekmadienį, 5.22 val., Mažeikių rajone, Tirkšlių miestelyje liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė jo viduje įrengta pirtis ir priešpirtis, sudegė dalis pastogės.

15.29 val. Raseinių rajone, Viduklės miestelyje atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardytas jo stogas, išdegė koridoriaus grindys, perdanga, apdegė sienos. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Rugpjūčio 15 d., pirmadienį, 12.17 val., Palangoje, Prieplaukos gatvėje degė kavinės-baro elektros skydinės patalpa. Gaisro metu išdegė sandėliuko, elektros skydinės ir tualeto patalpos, aprūko virtuvė ir baras, sudegė dalis stogo konstrukcijų.

14.29 val. pranešta, kad Joniškio rajone, Satkūnų seniūnijoje, Kalvių kaime, atvira liepsna dega presas „CLASS“. Gaisro metu sudegė visos jo degiosios detalės.

Tą pačią dieną, 20.07 val. gaisras kilo Kaune, M. K. Čiurlionio gatvėje. Daugiabutyje, buto virtuvėje, degė dujų balionas. Gaisro metu sudegė virtuvės baldai, namų apyvokos daiktai, aprūko buto patalpos. Dėl patirto šoko moteris buvo išvežta ligoninę.

Šeštadienį, 10.50 val., buvo gautas pranešimas, kad Joniškio rajone, Radikių kaime, nuo kelio nuvažiavusio kombaino kabinoje yra žmogus. Atvykę ugniagesiai vairuotoją iškėlė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

18.06 val. pranešta, kad Švenčionių rajone, Sarių seniūnijoje, Petruškų kaime, Sarių ežere nuskendo žmogus. Ugniagesiai skenduolį rado už 20 metrų, trylikos metrų gylyje.

Pirmadienį trečią dieną iš eilės buvo tęsiama skenduolio paieška Dysnios ežere, Ignalinos rajone, Dūkšto seniūnijoje, Čižiūnų kaime. 16.46 val. ugniagesiai melduose, už 3 km nuo kranto, rado skenduolio kūną.

Pirmadienį po vidurnakčio gautas pranešimas, kad Raseinių rajone, kelyje Raseiniai–Šilinė, apvirto sunkvežimis „DAF HF“ su puspriekabe, o viduje buvę du vyrai negali išlipti. Juos išlaisvino ugniagesiai gelbėtojai. Vairuotojas po greitosios pagalbos medikų apžiūros buvo išvežtas į ligoninę.

Sekmadienį vakare pranešta, kad Tauragės rajone, Batakių seniūnijoje, Čiuteikių kaime karvė nuslydo į melioracijos griovį ir negali išlipti. Į pagalbą atvažiavo savanoris ugniagesys su traktoriumi. Naudojant virvę karvė buvo ištraukta.


Šiame straipsnyje: PAGDgaisraižuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių